Ana SayfaYazarlarBu fondöteni mutlaka denemelisiniz

Bu fondöteni mutlaka denemelisiniz

Son kullandığım fondötenler sırasıyla, YSL Perfect Touch, Rimmel Lasting Finish 16 Hour ve Revlon Colorstay`di. Hepsinden memnundum. Ama hiçbirine aşık olmadım. Yves Saint Laurent, gayet iyiydi ama çok pembeydi. Rimmel, çok güzeldi ama onun da en açık rengi yine de benim tenime göre koyuydu. Revlon Colorstay`i iki kere Amerika`dan getirttim, yol parası yüzünden astarından pahalıya geldi. Kapatıcılığı harikaydı, bütün gün yüzümde duruyordu ama o da yüzünüze yapıştı mı çıkmak bilmiyordu. Fondöten fırçamı boyadı.

Tam fondöten arayışına girmek üzereydim ki, MAC`in Mineralize SPF15 krem fondöteni çıktı. MAC fondötenleri severim, ama hiçbiri “vazgeçilmezim” diyemem. Diyemezdim… Bu harika bir fondöten çıktı.

Orta kapatıcılıkta ama sadece renk bozuklukları, minik kızarıklıklar ve ufak kusurlar kapanıyor. Onun haricinizde makyaj yapmışsınız gibi değil, cildiniz güzelmiş gibi görünüyor. Eğer daha fazla kapatıcılık isterseniz bir kat daha sürebilirsiniz ama ağır bir fondötene ihtiyacı olanlar için bir ürün değil bu. 
 

Yapısı çok yumuşak, kremsi. Bu yüzden süngerle sürülecek bir ürün sayılmaz. Ancak çok mecbur kalırsanız süngeri iyice ıslatarak kullanırsınız. Onun yerine sık kılları olan bir duo fiber fırça kullanmak gerekiyor. Bunun için de fondötenle birlikte 130 numaralı bir de fırça çıkartmışlar. Ben 187, 188 ile denedim. İşe yarıyorlar ancak biraz daha sık kılları olan bir fırça çok daha iyi olur. Yani fondötene bakarken 130 numaralı fırçaya da mutlaka göz atın.

Benim cildim NC15-NC20 arası. Kışın daha çok NC15`im, yazın NC20. Bu fondöten NC20 olmasına rağmen ambalajında bana biraz koyu göründü. Ama cildime yedirince koyuluk gibi bir sorun kalmadı. Bu yüzden korkup normal renginizden çok daha açık bir renk almak yerine alırken mutlaka cildinizde görün.
Fondöten ince ve hafif olmasına rağmen uzun süre cildimde kalıyor. İş yerinde çıkartıp çıkartıp tazelemek durumu yok yani. Tazelemek için üzerinde hafifçe pudrayla geçmek yeterli.

Fondötenin harika yapısı tek artısı da değil. Zengin mineral içeriği cildin kusurlarını kapatırken zarar görmesini engelliyor. Çok hafif olduğu için bende sivilcelenme gibi bir sorun çıkartmadı da… 
Eğer planlarınız arasında yeni bir fondöten almak varsa, o fondöten, MAC Mineralize SPF15 olsun. En azından en yakın MAC`e gidip bir deneyin. Bayılacağınıza hiç şüphem yok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI