Ana SayfaYazarlarYılın Spor Oscar`ları...

Yılın Spor Oscar`ları…

Sporda mükemmeliği ödüllendiren ve Sporun Oscar`ları sayılan ‘` Laureus Spor Ödülleri“ 10 Mart`ta Dubai`deki Emirates Placa`da sahiplerini buldu. Dünyaca ünlü ve başarılı sporcuların yanı sıra, ünlü Hollywood yıldızları da bu ödül törenine katılır ve destek olurlar.

Laureus spor ödüllerinden biraz bahsetmek gerekirse; 1999 yılında Daimler ve Richmont önderliğinde, Mercedes-Benz, IWC Schaffhausen ve Vodafone`un katkılarıyla kurulup, İlk ödül töreni 25 Mayıs 2000`de Monte Carlo`da gerçekleşti. Ünlü spor yazarları, eleştirmenleri ve yayımcılarının da içinde olduğu bir seçici kurul ve en iyi 46 sporcudan oluşan bir jüri topluluğu en iyileri gizli oylamayla belirler.

 Bizim için bu yıl bu ödül töreninin ayrı bir önemi ve onuru var. Çek Cumhuriyeti`nde yapılan Bedensel Engelliler 7. Dünya Okçuluk Şampiyonası`nda bayanlarda altın madalya kazanan sporcumuz Gizem Girişmen de Laureus Dünya Sporcusu Engelliler Ödülü`ne aday gösterildi ve törene davet edilen ilk Türk oldu.
 
2010 için adaylar birbirinden başarılı, birbirinden farklı özellikleri olan sporcular ve takımlardı.
İşte kazananlar :
 
 
 
 Yılın Erkek Sporcusu ; Birbirinden önemli sporcuları geride bırakan Jamaika`lı atlet Usain Bolt oldu.. Usain Bolt daha önce 4 kez bu ödülü kazanmış olan tenisçi Federer`i ve ünlü Arjantinli futbolcu Messi`yi geride bıraktı. 100m, 200m ve 4x100m bayrakta Dünya Şampiyonası`nda altın madalya kazanmıştı.
 
 
En iyi kadın sporcu ödülünü ise gücüne güç katan, Serena Williams aldı. Daha önce aldığı 2 ödülünü 3`leyen Serena da Avusturalya Açık ve Wimbledon şampiyonu olmuştu.
 
 
Ödül töreninde iki ünlü gözlerden kaçmadı. İkisi de çok şıklar, özellikle beğendiğim Michelle Rodriguez`in (Kendisi Blue Crush, Fast and Furius`ın yıldızı ve Lost dizisinde de Ana Lucia karekterini canlandırmıştı ve bir takım taşınlıkları yüzünden dizide ölümüne karar verilip,kadrodan çıkartılmıştı) spora olan ilgisini hayat verdiği karekter ve filmlerinden de hissetmek mümkün..
 
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI