Ana SayfaYazarlarTürkiye`nin En İyi Spor Blogları

Türkiye`nin En İyi Spor Blogları

 

Bloga ilk girdiğinizde ağır bir futbol sizi karşılıyor, ancak biraz incelediğinizde bahsedilen şeylerin bilindik futbol olmadığını anlıyorsunuz. Konulara günümüz/popüler spor yazarlarının bakmadıkları açılardan yaklaşarak, zevkli ve sürükleyici yazılarda futbola olan ilginizin artmasına şaşırıyorsunuz. Spor blogları aleminde de belli ki, bir öncülükleri ve örnek alınma gibi bir rolleri var.
Hikayelerine gelirsek; blogun 2,5 yıl önce Türk basınındaki mevcut yayıncılık politikasına bir alternatif oluşturmak ve sansasyon ile spekülasyondan çok bilgiyi takip eden insanlar için bir kaynak oluşturmak üzere kurulduğunu söylüyor blog yöneticileri. Şu anda 12 kişilik bir ekipleri var. Blogun günlük ziyaretçi sayısı 3.500-4.000 arasında değişiyor. 2009 yılında BÖ 2009 organizasyonunda Ülker sponsorluğunda verilen Türkiye`nin En İyi Spor Blogu ödülünün sahibi olmuşlar. Futbol ağırlıklı olmak üzere, diğer tüm spor daları, sinema, müzik, edebiyat, siyaset, günlük hayat, bilgisayar oyunları, damak tadı gibi konuların tümünde yazılar bulmak mümkün.Bilgiler için Fırat Topal’a çok teşekkürler.
http://cobansalata.blogspot.com/ ( Spor ağırlıklı, hayat katkılı blog)
Adına bakıp dünya salatalarının incelendiği anlatıldığı bir blog sanmayın..Kendilerine has usluplarında basketbol,tenis,futbol, okudukları kitaplar, izledikleri filmler, takip edilesi dizilerden bahsedip her gün girip birşeyler öğrenebileceğiniz bir blog..Blog bundan yaklaşık 2 yıl önce, 29 Mayıs 2008`de blog kurucusu Cenk ‘in sporla ilgili kafasına göre konuşacak kimse bulamıyor olmasının verdiği sıkıntıyı akıtma hevesi ile kurulmuş. O dönem Aceto Balsamico ve Flying Dutchman`den fazlasıyla etkilendiğini de itiraf ediyor.
Blogta şu an üç yazar olarak devam ediyorlar. Cenk 31 yaşında doktorasını bir kaç ay önce bitirmiş bir akademisyen (Elektrik-Elektronik Mühendisi). Ulusal Kürek Hakemi, Sakarya Tatankaları Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) Kulüp başkanı, Nbakolik.com`da NBA yazarı, lisanslı eski amatör futbolcu yani ziyadesiyle spor aşığı bir adam. 2. yazar Ozhano ise; okumak için futbolu bırakmış, eski genç milli bir futbolcu, eskilerin fırtına sol açığı. O da Sakarya Üniversitesi`nde akademisyen ve doktorasının sonlarında 29 yaşında bir aile babası.
3. yazarları ise; Volkanbk3 .. En son Cumhuriyet gazetesi Spor servisi dış haberlerde çalışırken  2 aydır kayıp, haber alamıyoruz dendi..Kendisi aynı zamanda Üniversite öğrencisi ve 23 yaşındaymış. Burdan kayıp ilanını da vermiş olalım..Tanıyanlar bilenler için adres Çoban Salata..
Blog sahibi Cenk blogları hakkında kısa bir bilgi verdi;
– Blogu her gün güncellemeye çalışıyoruz, ama bu çaba her popüler konuyu bloga taşımak cinsinde değil. Ekseriyetle maç yazısı yazmıyoruz, bizim işimiz ayrıntılar ya da sporun güzelliğini yansıtan veya sporu spor olmaktan çıkaran konularla. Hayattan da, yaşadıklarımızdan da bahsediyoruz, sonuçta insanız hepimiz ve özel hayatlarımızda yaşadığımız, 2 senedir bir aile gibi bizi takip edenlerle paylaşmak istediğimiz şeyler oluyor ki, bunları da utanmadan sıkılmadan yazıyoruz. Blogda her çeşit yazı olabiliyor o yüzden, günlerce spor yazmadan geçirdiğimiz film, kitap değerlendirmeleri yaptığımız, ülke meselelerine kafayı taktığımız zamanlar oluyor. Öte yandan da bir kaçış noktası Çoban Salata bizim için, hastalıktan çıktığımda, işte sorun yaşadığımda, evliliğim bittiğinde koşup geldiğim yer, ebedi ve anlayışlı dost. Blog vesilesiyle çok insanla tanıştık, ekranlarda görmeye alıştığımız insanlarla monitörün iki yanında dertleşen arkadaşlar haline geldik, daha sesini duymadığımız, karşılıklı oturmadığımız insanlara sevgi beslemeyi öğrendik. Çıkar amaçlı olsun olmasın hiç bir blog ağına üye olmadık mesela içimizdeki o saflığı kaybetmemek için.
İşte bu nedenlerle Çoban Salata`ya " Spor Ağırlıklı Hayat Katkılı Blog" dedik hep. Tarzımızı değiştirmeden, kimseye hakaret etmeden ama gördüğünü söyleyerek devam etmek istiyoruz yepyeni salatalar yapmaya.’’
http://www.futboldiliveedebiyati.com/ (Edebiyat ve futbol,birbirine zıt değildir,hatta birbirlerini tamamlayan iki sanat dalıdır)
 
Çok başarılı bir blog ismiyle bloglar aleminde hatrı sayılır bir yeri var blogun. Futbolun yanında, basketbol dünyası, sinema eleştirileri, haftanın fotografları ile çok renkli bir blogla karşıkarşıyayız. Blog sahibi Uğur Kaya, hem çalışıyor hem İşletme öğrencisi. Aynı zamanda yenek yapmaya da tutkuyla bağlı olduğundan bir de  http://chefscollection.blogspot.com/ adlı bir blog hazırlığı içerisinde. Futbol dili ve edebiyatı 1 yıl önce kurulmuş, yazarlarından biri Bakü’de askeri akademide okuyan bir öğrenci İlkin, röportajlar yapan, öyküler yazan,fotograf ve şiire meraklı Alper ve Tanjeviç’in yardımçı koçunun kardeşi, blogun basketbol yazarı Ebru. Doruk, Efe Gürsoy, Targetstriker.blogspot`tan Kutay , buradanyetkilileresesleniyorum.blospot`tanAdem ve vermantes.blogspot`tan Semih konuk yazar olarak katkıda bulunanlardan.
Uğur Kaya ile yaptığım kısa söyleşi de kendisinin ifadelerini aynen aktarmaktan başka çare bırakmadı bana; ‘’ Genel perspektifimiz bilinen ve de gelenekselleşen fanatizm düsturundan çok çok uzakta farklı bir karışım olmalıydı. Futbolu takip eden kesimi sinemaya da yönlendirmeliydik, basketbola da. Bir nevi toplumsal bir misyondu bizimkisi. Faydalı olmalıydık ve de alışılmışın dışında. Kariktürler olmalıydı biz bunu haftalığa bağladık Her hafta ,haftanın karikatürü yayınlanıyor. Bunu İlkin düşündü ve uygulamakta halen. Unutulmuş sporculara yer vermeliydik. Alper “o şimdi nerede` `unutulmayanlar` başlıklarıyla bunu yapıyor. Haftanın panoraması ve maç sonrası analizlerde düzenli olarak sitemizde yayınlanıyor. Gittiğimiz filmleri yorumlamaya bayılıyoruz. Dinlediğimiz güzel parçaları da paylaşıyoruz. Evet biz de yarımın birden büyük olduğunu düşünüyoruz. Toplumsal sorunlarla da ilgiliyiz. Eyleme geçen ise Alper arkadaşımız elbette. Hatta bir sitesi de var bu konu üzerine. Als hastalarına yardım için kitap kampanyası başlattı. Anadolu takımlarına ait futbol anılarından oluşan bir kitabı birleştirip kitap haline getirmeyi sonrasında satışından gelen karı als derneğine aktarmak için uğraş veriyor. Bunun içinde insanlardan yardım istiyor. Yardım etmek isteyenlerden istediği ise para değil hikayeler.’’ Bu önemli göreve kendini adamış Alper’in hayalinin en kısa zamanda gerçekleşmesini dilerim. İlgili blogun adresi http://alsicinfutbol.blogspot.com/, hikayelerinizi ve desteklerinizi paylaşmanız için..
Adından anlaşılacağı gibi bu blog sadece bir Tenis blogu değil. Eurosport’un özellikle Tenis ve Snooker dallarının tecrübeli anlatıcısı Emre Yazıcıol’un blogundan bahsediyorum. Blog’da öğrenebileceğiniz çok şey var ve Emre bunların hiçbirini okucusundan esirgemiyor. Blogu 2008 yılında kurmuş ve tek bir konuya bağlı kalmadan yapılan anlatımlarda, keyifli bir gezintiye çıkabiliyorsunuz . Müzik,sinema ve sporun her dalıyla ilgili bilgi, ülkemizdeki sporcular ile röportajlar, farklı konularda görüş ve eleştirilerle farklı bakış açıları sunuyor size. Aslında blog, diğerlerinin aksine bir haber vermekten çok, onu yorumluyor kendi tarzında. Emre Yazıcıol, http://www.tenisdunyasi.net/ ‘in de yorumcu yazarlarından, http://www.snookerturkiye.net/2010/01/roportaj-emre-yaziciol/ adresinden de hem snooker hakkında bilgi edinebilir hem de yazarla gerçekleştirilen bir röportajı okuyabilirsiniz.
Dağcılığa ilginiz var ise, bu tırmanış bloguna uğramadan geçmeyin.2006 yılından beri açık olan blogta Kağan Aybudak , tırmanış,yol,gezi üzerine fotograf destekli farklı tecrübelerini anlatıyor. Kendisi şuan Kazakistan’da yüksek irtifadaki görevinde, -15 derece soğukla beraber yaşadıklarını ufak notlarla blog okuycuları ile paylaşıyor. Türkiye’deki tüm spor bloglarına alternatif olabilecek bir blog. Kağan Aybudak,Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri mezuniyetinden sonra kendi yayımcılık şirketini kurmuş, endüstriyel dağcılık hzimetleri konusunda da danışmanlık veriyor. 1996 yılından bu yana tırmanış yapan Kağan Aybudak’ın arkadaşları ile birlikte yürüttükleri başka bir proje ise; yine motorsiklet ve gezi üzerine. http://www.rideanatolia.com/v3/tr benim için ayrıca bir tanıtım blogu, önümüzdeki günlerde ayrıntılı bahsetmek istiyorum.
Yer kısıtı nedeniyle burda yer veremediğim diğer değerli blogları da mutlaka ziyaret etmenizi öneriyorum. Sporu seviyorsanız, spor anlatılmadan olmaz. Kendinize yakın mutlaka bir tanesini bulacaksınız. Ülkemizdeki spor bloglarının tanıtıldığı nacizane yazıma katkıda bulunan tüm blogger ‘lara teşekkürler.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI