Ana SayfaYazarlarAvusturalya`da olsak...

Avusturalya`da olsak…

Biz burda işimizde gücümüzdeyken, Avusturalya`nın nadide köşesi Gold Coast`ta Dünya Sörf Şampiyonasının ilk ayak mücadelesi yapılıyor. Erkekler ve Bayanlar olarak iki ayrı bölümde yapılan yarışma çok heyecanlı ve izlenmeye değer. Adrenali çok yüksek olan sörf, ülkemizde bilinen ve yaygınlaşan adıyla “ Dalga Sörfü“ ne aslında ülke olarak uzak sayılırız. Ülkemizdeki iklim ve deniz koşulları okyanus kalitesinde dalgalar getirmese de ,bizim ülkemizde de az sayıda insan bu sporu yapmaya çalışıyor.

 

Aslında sörf için sadece spor demek büyük haksızlık olur. Sörfün doğuşuna ve gelişimine baktığımızda içinde çok farklı ve özel bir yaşam biçimi taşıdığını da görüyoruz. Sörf en başında özgürlük ve cesaretin simgesi, ve insan vücuduna en çok yakışan sporlardan birisi. Türkiye`de Sörf öğrenmek için Karadeniz Şile sahillerinde soğuk suya girmeyi göze almalısınız. Sonra da dalga durumunu takip ederek,wet-suitinizi giyip boardunuzla denize atlamanız yeterli..Yurtdışında bir çok sörf kampı bulunuyor, bu kamplara gidip gerçek bir sörf ortamında kalıp, yeni insanlarla tanışıp,dalgaların ve okyanusun tadını çıkarabilirsiniz. Üstelik bu seyahatleri kendiniz planladığınızda,yani bir tur aracalığı ile gitmeden çok daha uygun bir bütçeyle gezinizi tamamlayabilirsiniz. Avrupa`dan Güney Amerika`ya, Afrika`dan Orta Amerika`ya kadar bir çok noktada mükemmel anlar yaşamanız an meselesi.Türkiye ve Dünyanın bir köşesinde sörf öğrenmek isteyenler için işte ufak bir link haritası..

http://dalgasorfu.blogspot.com

http://www.nomadsurfers.com/

ve devam eden Dünya Sörf Şampiyonasının Türkçe özetini, Eurosport2 kanalından takip edebilirsiniz. ( Eurosport 2 Digitürk platformu 74, Teledünya platformu 137. kanaldan yayın yapmaktadır)

http://www.quiksilverpro.com.au/home.aspx

http://www.roxypro.com.au/home.aspx

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI