Ana SayfaYazarlarArtisan Çantaların Geri Dönüşü : Manu Atelier

Artisan Çantaların Geri Dönüşü : Manu Atelier

Manu Atelier ismini ilk olarak instagram’daki  «trend-hunter » isimlerin paylaşımlarından duymuş olabilirsiniz. Birazdan yaratıcıları Manastır Kızkardeşler’den dinleyeceğimiz marka deri üzerine çok başarılı bir el işçiliğinin şu aralar çok revaçta olan 90’lar tarzı ile ateşli bir aşkı gibi. Çıkan modellerde bu aşkın yasak meyveleri. Abarttım ve işin bi’şeyini çıkartmadan sözü Manu Atelier’ye devretmek isterim. 

 

1. Manu Atelier Markası nasıl ortaya çıktı?

Eski Alman ve Rum ustaların elinde yetişen ve 11 yaşından beri çanta tasarım-imalatı yapan bir babanın kızları olarak içinde büyüdüğümüz bu atölye ortamı bizim için her daim ilgi çekici olmuştu. Bulduğumuz her fırsatta atölyede geçirdiğimiz vakitler, babamızın zanaatine olan ilgimizi daha da arttırdı. Türkiye’de kalan sayılı ustalardan olan Adnan Manastır’ın bu zanaatini, tecrübelerini, tasarımlarını yeni  akımlar ile birlestirerek onun yolunda ilerlemeye karar verdik.

2. Babanızın bu markaya olan katkılarından bahseder misiniz?

Hangi konuda katkısı yok desek daha kolay olur galiba:) Ama en buyuk katkısı tabii ki oncelikle el işçiligindeki ustalığı, çok uzun yıllardır kazandığı tecrubeleri… Ayrıca yıllar boyunca kadınları gözlemleyerek bir çantada ne aradıklarına dair edindiği fikirler. Çoğu diger canta zanaatkarından onu ayıran özelligi, yaratıcılıgı da bize çok yardımcı oldu. Her an, her yerde kalem kağıt çıkartıp yeni bir model karalarken görebilirsiniz onu. Ondan ögrenecegimiz o kadar cok sey var ki, daha yolun başındayız. Desteği bizim için herseyden önemli.

                                     
3. Model seçimlerini neye göre yaptınız? Hitap ettiğiniz belirli bir kitle ya da izlediğiniz güncel bir akım var mı?
Modelleri secerken sade, keskin ve belirli bir zaman dilimine takılı kalmamış olmasına dikkat ettik. Bir markanın urunleri yaratıcılarını da yansıtmalı bizce. Bu baglamda ilk basta kendimizden yola cıktık. Biz bir cantada ne arıyoruz? Sonra gittigimiz her yerde kadınları gozlemledik, en buyuk ilham kaynagımız onlar oldu. Günümüz ve dünya tarihinin modern kadınları.. Bir markanın yaratıcılarından sonra en onemli temsilcileri o markayı taşıyan kişilerdir. Bizim de bu açıdan hedefledigimiz bir kitle var tabii ki. Su sıralar “Normcore” akımını takip ediyoruz. Sadeligi birinci planda tutan bir marka olarak kendimize yakın bir buldugumuz bir stil. Fiona Duncan tarafından “kendinin farkında olma ve stilize edilmeye ihtiyac duymama” olarak tanımlanan bu akım, hedef kitlemizi olusturan kendine guvenli, guclu ve basarılı kadınlarla örtüşmesi açısından ilginizi çekiyor.
4. Şu an en popüler modelleriniz hangileri? Sizin ayrım yapmanızı istemek çok yanlış olur ama benimle gizli favorilerinizi paylaşır msınız? 
En populer modellerimiz hic suphesiz Zeal ve Pristine. Her ikisi de şimdiden klasiklerimiz arasına girdi diyebiliriz. Benim(MERVE) favorim Bold, zamansızlığı, sadeliğinin yanı sıra hem rahat hem şık oluşunu kendime yakın buluyorum. Benimki ise (BESTE) Pristine.
                               
5. Markanıza nerelerden ulaşabiliriz?
Markamıza V2K DESIGNERS, VAKKO Mağazaları’ndan ve online satış kanalından, Beyoglu’ndaki atölyemizden, New York’ta Soot&Tusk (style lab) butikten ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizimle ilgili tüm bilgilere ve koleksiyona www.manuatelier.com adresinden ulaşabilirsiniz. Instagram’da ise @manu_atelier 
6. Çok beğendiğiniz, keşke MANU kullansaydı dediğiniz birkaç isim sayabilir misiniz?,
Sienna Miller, Kate Bosworth, Alexa Chung, Lou Doillon, Margherita Missoni, Hande Subaşı, Bahar Kongel, Tuba Unsal, Candan Ercetin.
 
7. Peki son olarak sizin kişisel beğenilerinize gelelim. Kısaca kendi tarzınızı anlatır mısınız?
(MERVE) Klasik ve sade parçaları zevkime hitap eden trendy detaylarla birleştirmeyi seviyorum. Doğallık benim için her zaman ön planda ama özgün parcalarla bütünleştiğinde beni daha iyi yansıttığını düşünüyorum. Stil, kendinizi ifade etmenin en iyi yollarından biri bence. O nedenle, ustumuzdeki parcalardan birinin muhakkak ayırt edici bir ozelligi olmalı.
(BESTE) Benim icin günlük hayatımda rahatlık çok önemli. Gündüzleri jean&tshirt insanıyım, Akşamları ise iddialı giyinmeyi seviyorum ama yine de rahatlıktan çok ödün vermemeye çalışırım. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI