Ana SayfaYazarlarYılın Bu Vaktinde Via Montenapoleone

Yılın Bu Vaktinde Via Montenapoleone

Yeni yıl her açıdan kapımıza dayandı, ışıklar süslemeler, planlar, hayattan beklentiler gündemimizin ortasına oturdu. Ben de biraz hava alıp, yürümek ve bunları düşünmek istedim. Bugünkü yazımda, yarını bir tarafa koyup, bugünün tadını çıkartabileceğiniz harika bir yürüyüşten bahsedeceğim. 
Fotoğraf makinamı aldım ve evden çıktım, hava biraz serin, Milano’nun geceleri soğuktur ve eser, özellikle Naviglie çevresinde yaşıyorsanız bunu daha da fazla hissedersiniz. Şehrin atar damarlarından yukarı doğru çıkmaya başladım, Via Torino’dan Duomo’ya yürüyordum. Duomo meydanına varınca gülümsedim, bu göründe yılın her vakti içimi ısıtsa da bugünlerde noel ışıklarıyla daha da güzelleşiyor. Galleria’nın önündeki dev noel ağacı, sokak müzisyenlerine eşlik eden sıcak şarap ve kestane kokusu… Bu akşam ünlü kimseye rastlamadım ama burada kimleri bulacağınıza inanamayabilirsiniz, en aklımda kalanı sıradan bir günde iki kişi vitrine bakıyorduk, ben ve Kate Moss. 
Ufak birkaç işim nedeniyle Via Montenapoleone’ye gitmem gerekiyordu, Duomo’da fazla vakit kaybetmedim. Galleria’nın içinden geçip La Scala’nın önüne çıktım. Swarovski ağacı her zamanki gibi göz kamaştırıcıydı. Ağaç ile boğa figürünün arasından geçtim, neşeli kalabalığın içine karıştım. 
                                              
Sokak sanatçılarından uzaklaştıkça kendi müziğimi dinlemek için kulaklıklarımı çıkardım, Judy Garland’dan Over the Rainbow. Her ana uyan bir şarkı olmasa da modanın kalbine yolculuk yapıyorken bunun tadını çıkarmak istedim. Birkaç dakika içerisinde Grand Hotel’in kösesindeki o ünlü logoyu görebiliyordum. 
Köşeyi döndüğümde adeta hayali bir kırmızı halı üzerinde yürümeye başladım. Başta İtalyan’lar olmak üzere, dünyaca ünlü markalar Via Montenapoleone’de cadde boyunca sıralanmış. Göz kamaştırıcı ışıklar, nefes kesen İtalyan arabaları, Cova’nın enfes vitrini ama en çok da insanlar… O sokağın kendine ait bir ruhu, bir ritmi var. Ritim kusursuz bir orkestranın eseri gibi cadde üzerindeki insanları da sarıyor. Harikulade bir manzara…
Via Montenapoleone dünyanın en prestijli alışveriş noktalarından bir tanesi. Kelimelerim yettikçe oradaki hissiyatı, enerjiyi, sosyal medyadan ya da fotoğraflardan alamayacaklarınızı da sizlerle paylaşmak istedim çünkü Via Montenapoleone konu olunca, sadece resimlere bakmak çok basit kalıyor. Yılın bu vaktinde güzel bir değişiklik arıyorsanız, gezdiğim gördüğüm kadarıyla Avrupa’daki en güzel seçeneklerden biri. Umarım siz de gider, beğenirsiniz.
Mutlu yıllar,
Batuhan.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI