Ana SayfaTeknolojiWhatsApp’ta Video İzlemek Kolaylaşıyor

WhatsApp’ta Video İzlemek Kolaylaşıyor

Günlük yaşantımızda arkadaşlarımızla birçok video paylaşıyoruz. Bu paylaşımların büyük bir bölümünü de yüz milyonlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp üzerinde yapıyoruz. WhatsApp üzerinden YouTube videosu paylaştığımızda videoyla ilgili bir önizleme fotoğrafı ve video başlığı gösteriliyor. Fakat video izlenmek istendiğinde YouTube uygulaması ayrı olarak açılıyor ve video oynatılıyor. Bu da zaman kaybına neden oluyor ve dolayısıyla videolar, konuşmaların arasında kaynayıp gidiyor.  Yeni gelen güncelleme ise bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Geliştirilen özellik, ayrı bir YouTube uygulaması açılmasına gerek olmadan gönderilen linkteki videonun oynatılmasını sağlıyor. Bağlantı açıldığında küçük bir pencerede video oynatılmaya başlıyor. Böylece mesajlaşmaya devam ederken bir yandan da ilgili videoya göz atmak mümkün oluyor. İstendiği takdirde bu küçük ekran tam ekran haline getirilebiliyor, görüntüye yakınlaştırma yapılabiliyor veya video tamamen kapatılabiliyor. Mesaj ekranından çıkıldığında ise videonun kapandığı ifade ediliyor.
 
Söylenenlere göre söz konusu özellik test aşamasında ve şu anda yalnızca iOS cihazlarda çalışıyor. Özelliğin iPhone 6 ve üzeri cihazlarda çalışabildiği dile getiriliyor. Eğer testler beklendiği gibi sonuçlanırsa iOS kullanıcılarının yakında özelliği kullanmaya başlayacağı söyleniyor. Android’in ne zaman bu özelliğe kavuşabileceği hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI