Ana SayfaTeknolojiWhatsApp’ta Emoji Arama Dönemi Başlıyor

WhatsApp’ta Emoji Arama Dönemi Başlıyor

Emoji’ler artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Biriyle mesajlaşırken normalde birçok kelimeyle ifade edebileceğimiz bir duyguyu tek emoji ile anlatabiliyoruz. Yüzlerce emoji sayesinde her duruma en uygun ifadeyi kullanabiliyoruz. Fakat emoji’lerin sayısının bu kadar fazla olması aynı zamanda dezavantaj oluşturuyor. Mesajlaşma sırasında emoji’lerin arasında girerek duruma en uygun olanını bulmak hem can sıkıcı oluyor hem de zaman kaybına neden oluyor. WhatsApp yeni emoji arama özelliği sayesinde duraklamaya gerek olmadan akıcı bir şekilde mesajlaşmanın devam etmesini sağlıyor.
 
Uzun süredir emoji kullananlar büyük ihtimalle çoğunun yerini ezberlemiştir. Fakat daha önce bu ifadeleri fazla kullanmayan veya daha önce pek kullanmadığı bir ifadeyi göndermek isteyen kullanıcılar bunu yapmakta zorlanıyor. Artık emoji kısmına giriş yapıldığında emoji’ler içinde arama yapmak için farklı bir menü karşımıza çıkıyor. Bu menüde yazdığımız kelimeye uygun ifadeler görüntüleniyor. Örneğin görseldeki gibi ellerle ilgili arama yapıldığında el barındıran emoji’ler hızlıca listeleniyor. Listelenen ifadeler tek dokunuşla karşıdaki kişiye gönderilebiliyor.
 
Şimdilik WhatsApp’ın Android uygulamasının beta sürümünde kullanılabilen özelliğin yakın gelecekte herkes için kullanılabilir olması bekleniyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI