Ana SayfaGüzellikVücut Çatlaklarına Karşı İyi Gelen Yağlar

Vücut Çatlaklarına Karşı İyi Gelen Yağlar

Cilt yüzeyinde meydana gelen ince ve soluk renkli çizgiler, vücut çatlakları olarak adlandırılır. Karın bölgesi, kolların üst kısımları, kalça ve göğüs vücut çatlaklarının yoğunluk gösterdiği bölümlerdir. 

Vücut çaklaklarını ortadan kaldırmak için bu yağları kullanmanın yanı sıra düzenli olarak egzersiz yapılması da önem taşır.

Hint yağı: Vücut çatlaklarının bulunduğu kısma Hint yağıyla 10 dakika hafif hareketler ile masaj yapılır. İnce yapılı ve pamuklu bir bez kullanarak bölgenin sarılması gerekir. Sıcak su torbası, ısıtma pedi gibi bir ürün ile ilgili bölgenin yarım saat sıcak tutlması gerekir. Bu işlem bir ay boyunca günlük olarak uygulanmalıdır.

Kakao yağı: Cilt için oldukça faydalı bir madde olan kakao yağı, günde 2 kez olmak üzere ilgili bölgeye uygulanmalıdır. İşlemin etkisini gösterebilmesi için minimum 2 ay boyunca günlük olarak tekrarlanmalıdır.

E vitamini yağı: Cildin esnekliğini artıran E vitamini yağı, vücudun gergin kısımlarına uygulanır. Bu işlem günde iki kez tekrarlanır. 

Zeytinyağı: İçerdiği antidoksin maddeler yardımı ile zeytinyağı, vücut çatlaklarını gidermede kullanılır. Zeytinyağı, ılıkken sorunlu bölgelere uygulanır. 

Avokado yağı: A, D ve E vitaminleri yönünden zengin olan avokado yağı, cildin pürüzlü yapısını düzeltirken bir taraftan da esnekliğini arttırır. Esnekliğin artması ile vücut çatlakları ortadan kalkar. 

Lavanta yağı: Vücudun doğal yapısını koruyarak oluşabilecek çatlakların önlenmesini sağlayan lavanta yağı sivilce oluşumunu da engeller. 

Kuşburnu yağı: Cilde esneklik sağlayan kuşburnu yağı, nazik bir masajla sorunlu bölgeye uygulanır. Kuşburnu yağı, cilt çatlaklarına iyi gelen diğer yağlar ile bir karışım haline getirilerek de kullanılabilir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI