Ana SayfaSağlıkVitaminler, Yağlar, Mineraller: Vücudunuza İyi Gelecek Takviyeler

Vitaminler, Yağlar, Mineraller: Vücudunuza İyi Gelecek Takviyeler

Yine bir mevsim geçişi döneminde sizin için, kullanabileceğiniz takviyelerle alakalı bilgileri listeledik.

A vitamini
A vitamini özellikle gözü ve retinayı koruyarak görme yeteneğinize yardımcı olur. Aynı zamanda akne ve egzama gibi endişelerde de sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olmak için gereklidir. Yetersiz görme, tekrarlayan enfeksiyonlar ve yetişkin aknesi gibi cilt sorunları olanlar, A vitamininden büyük ölçüde faydalanabilir.  En büyük kaynak balık karaciğeri yağları, ama margarin, tereyağı ve tam yağlı süt gibi süt ürünlerinde de bulabilirsiniz.

Folik asit
Folik asit, kan hücresi oluşumu, sinir sistemini korumak ve erken gebelikte omurga doğum kusurlarını önlemek için gereklidir. Çocuk doğurma çağındaki tüm kadınlar tarafından düzenli olarak alınmalıdır. Folik asidi kırmızı et, karaciğer, kabuklu deniz ürünleri (özellikle istiridye), yumurta sarısı, süt ürünleri, tam tahıllı tahıllar ve bakliyatta bulabilirsiniz.

Magnezyum
Magnezyum, sinir sistemi ile kas, kemik ve diş sağlığı için inanılmaz derecede önemlidir. Birçok insan, anksiyete belirtilerini de sakinleştirmeye yardımcı olduğunu söylüyor. Düşük magnezyum, sorunlu uyku, stres, kasların iyileşme sorunu ve genel olarak yorgun hissetme gibi birçok modern sağlık sorunuyla ilişkilidir. Çoğu yeşil sebzede bulunur.

Demir
Demir, vücutta oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerini desteklemeye yardımcı olur. Kırmızı kan hücrelerinde oksijenin taşıyıcısı olan hemoglobin üretimi için demir gereklidir. Demir ayrıca hormonların ve nörotransmitterlerin üretimi için de gereklidir.

Regl dönemi ağır geçen kadınlar ve çocuk doğurma çağındaki kadınlar yeterli seviyede demir alamıyor olabilirler. Ne yazık ki birçok demir takviyesi kabızlığa veya mide rahatsızlığına neden olur çünkü demir bağırsaktaki probiyotik dengeyi bozar. Bu nedenle demirin yanak çevresindeki kan damarlarından emilerek mide ve bağırsaklardan geçerek doğrudan kana geçmesini sağlayan spreyler şeklinde alınması en iyisidir.

Omega Yağı
Omega yağları en çok rağbet gören takviyelerden biridir çünkü sadece güçlü kemikleri desteklemekle kalmaz, sağlıklı kolesterol seviyelerini destekler, bağışıklığınızı ve ruh halinizi güçlendirir.

Omega Yağları, omega 3, 6 ve 9 adı verilen esansiyel yağ asitlerinden oluşur. Genel olarak konuşursak, ekmek, tohum ve kuruyemişlerden oluşan beslenme düzenimizde yeterli miktarda omega 6 ve 9 alırız, ancak çoğumuzun eksik olduğu şey omega 3’tür. Kolesterol birikimini önleme, hormon üretimi, zihinsel sağlığı destekleme, iltihapla mücadele ve kemik sağlığını geliştirme gibi çok çeşitli faydalar sunan bu yağ asidi bunlardan birkaçıdır. En iyi omega 3 takviyesi için kaliteli bir balık yağı deneyebilirsiniz.

Multivitaminler
İyi bir sağlık için çok sayıda vitamin ve minerale ihtiyacımız var ve ideal olarak hepsini alabileceğimiz en önemli yer yiyecekler. Ancak stresli ve yoğun yaşam tarzlarımız yüzünden ihtiyacınız olan her vitamini yemeklerden elde etmek her zaman mümkün olmuyor. Multivitaminler, en azından temel ihtiyaçları aldığınızdan emin olmanın çok uygun bir yolu.

Multivitaminler, genel sağlık, enerji üretimi ve bağışıklık sistemini desteklemek için gerekli tüm vitamin ve minerallerden az miktarda sunar. Hemen hemen herkes kaliteli bir multivitamin kullanımından fayda sağlayacaktır.

B vitamini
Bir B vitamini tableti, sekiz B vitamininin tümünü içermelidir*: B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niasin), B5 (pantotenik asit), B6, B7 (biyotin), B9 (folat) ve B1.

B Vitaminleri, metabolizmadan enzim sistemlerinin üretimine kadar genel vücut fonksiyonu için sayısız fayda sağlamak üzere sinerji içinde çalışan 8 vitaminden oluşan bir gruptur.

Öncelikle yiyecekleri enerjiye dönüştürmeye yardımcı olurlar; kırmızı kan hücrelerinin üretiminde yer alırlar ve sinir sisteminin korunması için önemlidirler. Stres altındakiler, stresli dönemlerinde B vitamini almaktan fayda görebilirler. B vitaminini, etkinliğini artıran C vitamini ile almak en iyisidir.

B1 ve B2, kasların, sinirlerin ve kalbin sağlıklı işleyişini destekler.

B3 sinir ve sindirim sistemlerini düzenler.

Normal büyüme ve gelişme için B5 ve B12 gereklidir.

B6 bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun proteini parçalamasına yardımcı olur.

B7 hormon üretimine yardımcı olur.

B9, hücrelerin DNA üretimine ve korunmasına yardımcı olur.

B vitaminini her türlü gıdada bulabilirsiniz. Tahıllar, kepekli tahıllar ve barbunya iyi birer B1, B2 ve B3 kaynağıdır. Yeşil yapraklı sebzeler size B2 ve B9 verecektir. B7 ve B12 için yumurta, B3, B6 ve B12 için tavuk, bir B9 vuruş için narenciye ve B3 ve B9 için fındık, B6 ve B7 için muz yiyebilirsiniz.

C vitamini
C vitamini yalnızca bağışıklığı artırmakla kalmaz, aynı zamanda hücrelerinizi aktif olarak korur, kolajeni artırır ve kemikleri, dokuları ve organları sağlıklı tutar.

Çoğumuz beslenmemizden yeterince aldığımızı düşündüğümüzden, C vitamini en az kullanılan vitamindir. Vücudumuzdaki çoğu sistem ve işlemde gerekli olduğu için vücuda yetişkin popülasyonda C vitamini genellikle eksiktir. C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmek için gereklidir, ancak günlük emilimi aşan dozlar idrarla atılır. Maksimum fayda için düzenli ve yeterli miktarlarda C vitamini almak önemlidir. Turunçgillerin yanı sıra biber, lahana, karnabahar, brokoli, mango, çilek, kivi ve ananas C vitamini açısından zengin besinlerdir.

D vitamini
D vitamini sağlıklı dişler, kemikler ve saçlar için gereklidir çünkü kalsiyumu emmemizi ve kullanmamızı sağlar. Kış aylarında D vitamini hayati önem taşır. İnsanlar genellikle, o yılın soğukluğuna bağlı olarak kış aylarında kendilerini uyuşuk, düşük ruhlu ve soğuk algınlığına daha duyarlı hissederler. Bununla birlikte, bu durumda düşük D vitamini seviyeleri önemli bir faktör olabilir ve takviye almak büyük farklar yaratabilir. D vitaminini tam yağlı süt ürünlerinde, yağlı balıklarda yumurta sarısında, ve doğal güneş ışığında bulabilirsiniz.

Çinko
Çinko, tüm vücut için iyidir. Cildinizin, saçınızın ve tırnaklarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Çinkoyu kırmızı et, karaciğer, kabuklu deniz ürünleri (özellikle istiridye), yumurta sarısı, süt ürünleri, kepekli tahıllar ve bakliyatta bulabilirsiniz.

E vitamini
E Vitamini bir antioksidan görevi görür ve kardiyovasküler sistemi korumaya yardımcı olan bazı kan inceltici özellikler gösterir. E vitamini açısından zengin diyetler beyin koruyucu faydalar sağlayabilir. E vitamini alımınızı artırmak istiyorsanız, diyetinizdeki bitkisel yağları (buğday tohumu, ayçiçeği, aspir, mısır ve soya yağları gibi) ve kuruyemiş miktarını artırmalısınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI