Ana SayfaSağlıkVajinayla Alakalı 18 Gerçek

Vajinayla Alakalı 18 Gerçek

Sizin için mutlaka herkesin bilmesini istediğimiz bazı vajina gerçeklerini derledik.
 
1. “Vajina”, dilde en çok yanlış kullanılan kelimelerden biridir. Sıklıkla vulvadan (iç dudaklar, iç dudaklar ve klitorisin dış kısmı dahil) ve vajinal kanaldan “vajina” adı altında bahsederiz. Vajina, vulvanın tamamı değil, sadece vajinal kanal anlamına gelir.
 
2. Vajinal kanal 9,5 cm ile 12,5 cm arasındadır.
 
3. Klitoris dış kısmın (bezlerin) çok ötesine geçer. Tüm klitoris yaklaşık 0,5 ila 2 cm uzunluğundadır ve dış bezler 1 cm’den kısadır. İç klitoris, iç uzantılardan (vestibüler ampuller) ve her iki taraftaki kanatlardan (korpus kavernozum) oluşur.
 
4. Her üç klitoris sahibinden ikisi, orgazma ulaşmak için klitoral uyarıya ihtiyaç duyar. Bu, vajina sahibi kişilerin çoğunun penetrasyon yoluyla orgazm olamamaları anlamına gelir.
 
5. Tüm orgazmlar klitoral temellidir. G noktası bile klitorise bağlıdır. G noktası, iç klitorisin tepe noktasıdır.
 
6. Klitoris 8.000’den fazla sinir ucu içerir ve penisinkine benzer homolog erektil dokudan yapılmıştır. Penis ise sadece 4.000 sinir ucu içerir.
 
7. Vajina iç dudaklarınız ve majörünüz yaşınızla birlikte küçülmeye başlayacaktır.
 
8. Kadınlar uyku esnasında uyarılabilir ve orgazm olabilirler.
 
9. Vajinal kanal, uyarıldığında normal boyutunun yüzde 200’üne kadar genişleyebilir. Klitoris genişler, iç dudaklar şişer ve daha koyu pembe veya kırmızı bir ton alır.
 
10. Sabit, oldukça sığ bir kanal olduğu için vajinanın içinde bir şey kaybetmezsiniz. Yani orada bir tampon veya vibratör asla kaybolmaz. Belki servikse kısa bir süre takılmış bir şey bulursunuz, ancak bunlar kolayca geri alınabilir.


 
11. Vajina kendi kendini temizleyen bir organdır. Asla sabun veya duş ile yıkamamalısınız. Bu, pH dengenizi bozarak enfeksiyona neden olabilir.
 
12. Vajinal akıntı tamamen normaldir ve kişiden kişiye değişir. Normal akıntı genellikle çok açık gri veya berraktır.
 
13. Çok fazla seks yapmanın vajinanızı “gevşetmesine” kesinlikle imkan yoktur. Bu bir efsane. Vajinanız bir bebeğin kafasına uyum sağlamak için esneyebilir ve ardından normal boyutuna dönebilir. Vajinanızı gevşetebilecek tek şey, yaşla birlikte ortaya çıkan Kegel kaslarının zayıflaması durumudur.
 
14. Kasık kılları vajinayı bakterilerden korur ve sürtünmeye karşı bariyer görevi görür. Kasık kıllarını tıraş etmek ve ağda yapmak, cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma olasılığının daha yüksek olmasıyla ilişkilendirilir.
 
15. Ayrıca, kasık kıllarınız, seks partnerlerinizi çeken feromonları salgılar.
 
16. Prezervatifler cinsel hastalıklardan yüzde yüz korumaz. Cinsel hastalıklar penisten vulvaya veya vulvadan vulvaya temastan kapılabilir.
 
17. Tüm kadınlar Skene Bezi’ne sahiptir. Bu bez üretranın ve G noktasının yakınında bulunur. Skene Bezi uyarıldığında, dışarı atılabilen prostat benzeri bir sıvıyla dolar. Bazı kadınlar bu işlevselliğe sahiptir, ancak kadınların büyük çoğunluğunda yoktur. Bunun nedenini kimse tam olarak bilinmese de bazı kadınlar cinsel ilişkide sıvıyı “fışkırtabilirken”, bazıları bunu yapamıyor.
 
18. Vulvalar ve vajinalar tek beden değildir. Vajinalar çeşitli şekil, boyut ve renklerde gelir. Vajinanız olduğu gibi tamamen normaldir. Onu sevin ve olduğu gibi kabul edin!
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI