Ana SayfaSağlıkUykuya Dalmanız İçin 5 İpucu

Uykuya Dalmanız İçin 5 İpucu

Saçınızı taramak, sanki birisi saçlarınızı okşuyormuş hissi vererek sizi gevşetir. Ancak uykuya dalmak için bundan daha fazlasına ihtiyacınız var.
 
1. Sosyal medyayı kapatın
 
Facebook ve Instagram, sürekli içine düşmeye devam edeceğiniz bir tavşan deliği gibidir; bildirimlerin ardı arkası kesilmez. Şayet kendinizi bir şeye bakarak uyumak zorunda hissediyorsanız bu sürekli güncellediğiniz ve sizi okumak zorunda bırakan Twitter zaman akışınız değil; konusu ile çok da ilgilenmeyeceğiniz bir video olsun.
 
2. Günlük endişelerinizi yazın
 
Gün içinde, yatmadan önce bir vakitte, o gün yaşadığınız korkularınızı ve endişelerinizi bir kağıda yazarak üzerinde düşünün ve bulduğunuz çözümleri de hayata geçirmek adına planlayın. Bu sayede kafanızı yastığa koyduğunuzda sizi endişelendiren şeyleri de kağıtta bırakmış olursunuz.
 
3. Kendinizi hazırlayın
 
Günlük bir takvim yapıyor ve ona uyuyorsanız bile akşam saatlerinde bu takvimde yer alan kalemlerin minimum hareket içermesine özen gösterin. Bu sayede vücudunuz yavaşlayacak ve uykuya geçmesi gerektiğini anlayacaktır.
 
4. Rahatlatıcı aktiviteler bulun
 
Boyama kitabı veya sesli kitap gibi gerginliği azaltan ve gözlerinizin kapanmasına yardımcı olan basit çözümlere yönelin. Sıcak bir banyo yapın ve evinizi bir başkası ile paylaşıyorsanız size masaj yapmasını rica edin. Ne kadar rahatlayacağınızı tahmin bile edemezsiniz.
 
5. Farkındalık meditasyonu yapın
 
Gün içinde duyduğunuz sesleri ‘gürültü’ olarak algılasanız da gece işler değişiyor. Yatmadan önce bedeninizi ve zihninizi sakinleştirerek etrafınızdaki seslere kulak kabartın; hayata dair bu farkındalıkla etrafınızdaki dünyaya karşı sevgi beslemeye başlayacak ve an’a odaklanacaksınız. Bu da daha iyi bir uyku uyumanızın yolunu açacak.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI