Ana SayfaYaşamUluslararası Misafirperverlik Anlayışı, “The Galata İstanbul Hotel M Gallery”

Uluslararası Misafirperverlik Anlayışı, “The Galata İstanbul Hotel M Gallery”

İsminde taşıdığı ‘Galata’, binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan, dünya kültür mirasında yeri olan lokasyonun adıdır.
Bulunduğu cadde, 13.yüzyıldan beri, yoğun bir ticari hayata şahit olsa dahi, kent dışı geçiş alanıdır ve kentin giriş kapısına bakar. Dünya tarihinde çağ değişimlerinde bile önemli rol taşıyan semt; İstanbul’un zaman tünelinde Roma, Bizans, Venedik, Cenevizler ve Osmanlı döneminden itibaren değişimin, ekonominin, diplomasinin, kentsel ve sosyal kimliğin çok önemli bir merkezi olmuştur.
Şehirde turizm de 18.yüzyılda tam da burada başlamıştır. Buharlı motorun icadıyla Karaköy rıhtımında denizaşırı ticaret gelişmeye devam etmiştir.
Eş zamanlı olarak, Baltazzi Han da bu dönem devamında (1836) Osmanlı İmparatorluğu’nda söz sahibi bankerler tarafından yapılmıştır.
Agobyan Han olarak bilinen meşhur bina; savaş yıllarında Deutsche Orientbank tarafından, devamında ise 1930-76 Banca Commerciale İtaliana, ardından ise Akbank tarafından kullanılmıştır. Giriş katta bulunan ve korunan tarihi kasa kapağı ve özel kasalar lobide müşterilerle buluşuyor. 
2017 yılında restore edilen bina, otel olarak değerli ve özel müşterilerini ağırlıyor. 
Uluslararası bağlı olduğu ACCOR Grup değerlerinin ötesinde, markayı değerli kılanlardan önde geleni, İstanbul’un, en tarihi bölgesinde yer almasıdır. Birçok dünya tarihi kent otelinden daha büyük odaları ve yüksek tavanları ise ferahlık duygusu sağlıyor. Odalarda sunulan mimari konfor, kaliteli iklimlendirme ve yüksek teknoloji kullanımı, konukların üst düzeyde konaklama konforu yaşamasını sağlıyor.
 
LEZZETLİ BİR DENEYİM
 
Otelin teras katında yer alan Mesai Restaurant, Türk ve Dünya mutfağından benzersiz lezzetleri, büyüleyici tarihi yarımada manzarasında müşterilerin beğenisine sunuyor. Mesai’nin, şehrin tarihi dokusunu günümüz çizgileriyle mimarisine yansıtan mekanda zaman geçirmek, geçmiş – geleceği aynı anda kalmayı hissettiriyor. Taha Emrah Özçelik şefliğinde Mesai mutfağında özel menü ve tatlar ile farklı bir deneyime hazır olun.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI