Ana SayfaSağlıkUçucu Yağ Kullanım Rehberi

Uçucu Yağ Kullanım Rehberi

Stres yoğunluğumuzun tüm zamanların en yüksek seviyelerinde seyrettiği b günlerde, bu konulara ilgili olmayan hatta inanmayan kişiler bile uçucu yağların etkisine güvenmek isteyebiliyor. Sonuçta, binlerce yıl öncesine dayanan ve son zamanlarda Gwyneth Paltrow ve Miranda Kerr’den NBA All Stars’a kadar herkes tarafından övülen bitkisel şifa tedavisinin ciddi zihin-vücut faydaları olabilir. Koku alma duyuları, duygularla güçlü bir biçimde senkronize çalışır. Bu yüzden, bir koku direkt ruh hali değişimine sebep olabilir.
 
Uçucu yağları solumak, beynimizin anlık yapısını anında değiştirir ve daha sakin hissetmemize yardımcı olabilir. Bu bir tedavi değildir ve ilacın yerini tutamaz ancak kendimize iyi bakmanın doğal bir yoludur. 
 
Aşağıda, uçucu yağları nasıl ve nerede kullanacağınız hakkında bilmeniz gereken her şeyi bulabilirsiniz.


 
Uçucu Yağlar Neye İyi Gelir?
Esansiyel yağlar, hayatımızdaki stresten kaynaklanan sağlık sorunlarının çoğunu çözmenin doğal bir yoludur ve faydaları, uykuyu iyileştirmek ve gerginliği azaltmaktan gün ortası çöküşü sırasında enerji artışı sağlamaya kadar uzanır. İlaçlardan farklı olarak, bunlar bir tedavi değil, kendimize iyi bakmak için deneyebileceğimiz doğal yöntemlerdir.
 
Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır
Dikkatli bir şekilde teneffüs ederek uçucu yağları koklamak, ruh halinizi ve stres seviyenizi değiştirmenin en hızlı yoludur. Her iki avucunuzun ortasına bir damla uçucu yağ koymadan önce bir niyet belirlemenizi öneririz. Ardından, ellerinizi birbirine sürtün ve yüzünüze kaldırın, burnunuzdan yavaşça nefes alın. Diğer kullanım seçenekleri arasında esansiyel yağın topikal olarak uygulanması (örneğin, şakaklarda nokta şeklinde nane kullanılması baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir); banyoya birkaç damla rahatlatıcı bir karışım damlatmak; veya uçucu bir yağ difüzörü yardımıyla tüm alanı kokulandırma.
 
Yüze topikal olarak uygulamayı planlıyorsanız, cildi tahriş etmeyeceğinden veya alerjik reaksiyona neden olmayacağından emin olmak için önce uçucu bir yağı yama testi yapmanızı öneririz. Yama testi yapmak için, esansiyel yağı, kullanmayı planladığınız aynı konsantrasyonda kullanacağınız taşıyıcı yağ ile karıştırın. Karıştırdığınız yağın küçük bir miktarını iç kolunuza  uygulayın ve bir yara bandı ile örtün. Yaklaşık 48 saat sonra bölgeyi gözlemleyin. Tahriş olmazsa, yağı vücudun başka bir yerinde kullanmanız güvenlidir.
 
Karışımlar Sizin İçin İdeal Olabilir
İki ila beş uçucu yağın karışımı, tek bir yağdan daha güçlüdür. Yağlar, belirli sağlık ve zindelik sorunlarını daha iyi hedeflemek için birlikte çalışır. Ve tek başına baskın olabilecek bir koku, diğer yağlarla karıştırıldığında dengelenebilir. Örneğin, ylang ylang, çoğu kişinin sevmediğini söylediği ağır, neredeyse tıbbi bir kokuya sahiptir. Ancak diğer uçucu yağlarla birleştirildiğinde, bu yağ herhangi bir ‘mutluluk karışımının’ neşeli bir bileşeni olan sıcak, hafif meyveli bir aromaya dönüşür.
 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI