Ana SayfaTeknolojiTwitter'dan Onaylı Hesaplara Müdehale

Twitter’dan Onaylı Hesaplara Müdehale

ABD’nin 6 Kasım’da yapacağı genel seçim öncesinde eyalet seçimleri başladı. Sosyal ağlar da seçimler için özel önlemler almaya başladı. Son seçimdeki yalan haber ve hedefli reklam üzerinden doğan skandallar yüzünden sosyal ağların mesaisi artmış durumda. Yalan haber konusunda da çalışan Twitter, bir diğer değişikliği onaylı profillerde yaptı.Hesap adının hemen yanında mavi tikle gösterilen onaylı profiller durduruldu.
 

Ürün yöneticisi Kayvon Beykpour attığı tweet ile yeni bir seçim sürecine girildiğinden “birinci önceliğimiz onaylama programı olmaktan çıktı (seçim dürüstlüğü oldu)” dedi. Twitter, geçen kasım ayında da onaylanma sürecini durdurmuştu. 
 
Charlottesville’deki beyaz üstünlüğünü savunan gösteriyi düzenleyen Jason Keller’ın hesabının onaylı olması sonrasında eleştiri yağmuruna tutulan şirket, durdurmayı onaylanmanın ne anlama geldiğini baştan tanımlamak için yaptığını açıklamıştı.
 
Twitter, daha sonra onay sürecini yeniden devreye aldı. Bu seferki sürecin en az 4 hafta süreceği belirtilirken, sonrasında devam edilip edilmeyeceği ya da yöntemin değişip değişmeyeceği konusunda bilgi verilmedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI