Ana SayfaSağlıkTuz kullanımında nelere dikkat etmeli?

Tuz kullanımında nelere dikkat etmeli?

Beyaz Şeytan olarak kara listeye giren tuz diğer taraftan vücudun normal bir şekilde işlemesi için gerekiyor. Zararı kadar faydası da olan tuz, Dünya Sağlık Örgütü`nün tavsiyesine göre günlük 5 gramdan fazla tüketilmemeli. 
Unutmamamız gereken en önemli unsur tuz ne kadar kaliteli ve saf olursa olsun aşırı tuz tüketmek zararlıdır. Yine de insan vücudunun normal bir şekilde işlemesi için gerekli olan bu besinin sağladığı yararlara bir göz atalım,
  • Tuzun içinde bulunan sodyum iyonları, insan vucüdundaki besinleri ayırır. 
  • Tuz kan basıncını düzenler. Sodyum ve kalsiyum iyonları işbirliği halinde nemi kandan çıkarır. Bu da kan basıncının dengesini sağlar. 
  • Tuz, pH değerini sürekli hafif alkali ortam oluşturacak şekilde korur. Vücudun içinde asidik değerini ayarlar. Beyne akan bilgileri ve komutları tüm vücuda aktararak sinir iletimini sağlar. 
  • Sporcu kramplarının sebebi aşırı terlemeye bağlı tuz kaybıdır. Ayrıca vücudun boşaltım sisteminin çalışması için de sodyum iyonuna ihtiyaç vardır. Sodyum iyonları, çeşitli gereksiz maddeleri toparlayıp kas gücünün yardımıyla ter ve idrar olarak atar. 
Tuz çeşitleri
Rafine  Tuz
Rafine tuz, marketlerde satılan tuzdur. Yaygın inanışın aksine kimyasal değildir, saf deniz suyu ile üretilir. 
İyotsuz tuz
İyotsuz tuz, içinde iyonür olmayan yenilebilir tuzdur. İyot eksikliği olmayan bölgelerdeki insanlar veya guatr ve hipertiroid rahatsızlığı olanlar için uygundur. 
Deniz Tuzu
Ham maddesi Deniz olan bu tuz deniz suyunun kaynatılıp güneşte kurumasıyla elde edilir. Deniz tuzu içinde zengin mineraller vardır. Bu nedenle yemek pişirilirken fazla kullanılırsa hafif acı bir tat oluşturabilir. 
Himalaya tuzu
Himalaya tuzunun doğadaki en saf tuz olduğu belirtiliyor. Himalaya Kristal Tuzları Sole, Sofra tuzu ve Banyo tuzu olarak kullanımı yanı sıra Tuz Kristalleri çözeltisi ile İnhalasyon olarak da kullanılır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI