Ana SayfaSağlıkTükenmişlik sendromu nedir ?

Tükenmişlik sendromu nedir ?

Uzun çalışma saatleri, emeğin karşılığını tatmin etmeyen maaşlar ve gelişen teknolojiyle beraber dijital köle olma yolunda ilerleyen bireylerde en çok görülen hastalıklardan biri olan "Tükenmişlik Sendromu" şu sıralar herkesin gündemini meşgul ediyor. Peki ama bu sendrom nasıl ortaya çıkar nasıl tedavi edilir? 

Çalışma hayatının getirdiği stresle beraber, maddi ve manevi doyuma ulaşamamanın sonucunda mesleğe karşı duyarsızlaşmayla başlayan sendrom, tedavi edilmezse kişinin ilerleyen zamanlarda hizmet verdiğ kişileri nesne olarak görmesine ve onlara ilgisiz davranmasına kadar gidebiliyor. En çok gazeteci, doktor ve polislerde görülen bu psikolojik rahatsızlık zaman içinde baş dönmesine, halsizliğe ve mide bulantılarına da neden olarak çalışanın iş hayatından ve işinden soğumasına neden oluyor. 

Tükenmişlik Sendromuna yakalanlmış hastanın öncelikle bu durumu kabul etmesi gerektiğini belirten uzmanlar, kişinin gün içinde iş dışında da kendi ilgilendiği farklı hobilere de zaman ayırması gerektiğini vurguluyorlar. Psikolog kontrolünde kısa sürede çözülebilecek olan sendrom, kişinen tekrar kendine inanmasıyla birlikte ortadan kalkabiliyor. 

Peki sendroma yakalanmak nasıl engellenebilir?
Uzmanlara göre, bireylerin öncelikli olarak sevdikleri bir ortamda rahat olabildikleri insanlarla çalışmaları gerekiyor. Çalışan kişi mutlaka kendi kafasını oyalayacak başka bir hobi bulmalı ve duygularını  rahat bir biçimde ailesine ifade edebilmeli.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI