Ana SayfaRöportajTrendus Özel Röportajı Pole Dans

Trendus Özel Röportajı Pole Dans

Pole Dans (Direk Dansı) Çin ve ABD ülkelerinde yükselmeye başladı, spor ve dansı aynı anda içinde bulundurması nedeniyle de son yıllarda çok tercih edilen bir dans türü haline dönüştü. Pole dans, aerobik tekniklerinin kullanıldığı, dünyada formda kalmanın eğlenceli hali olarak kabul edilen tek dans türü.

Türkiye’de de pole dansa olan ilginin artması bizim de bu konuda bilgi edinme isteğimizi arttırdı ve konuyu profesyonellerinden öğrenmek için pole dancing eğitmeni Sibel Hanım`a konuyla ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

Sibel Hanım eğitimlerini dünya PDC (Uluslar arası Pole dans platformu) düzeyinde eğitim veren Afrocubanos Dans Okulu’nda veriyor. Bu eğitimleri tek başına sürdüren Sibel Hanım, işini keyifle yapanlardan.

Pole Dancing tam olarak nedir? Anlatabilir misiniz?
Bu dans kromaj direkle yapılıyor. Türkiye’de bu direklerden bulamıyorsunuz ancak sipariş ile yaptırabilirsiniz. Yurtdışında hazır monte edilecek şekilde satılıyor. Oradan da getirilebilir. Bu dans direkle yapılıyor ve vücuttaki bütün kasları çalıştırıyor. O yüzden bir çok spor aktivitesinden daha yararlı hem sıkılmıyor, hem eğleniyor, hem spor yapıyorsunuz.

Haftada kaç gün eğitim veriyorsunuz?
Eğitimler haftada 2 gün Salı ve Perşembe günleri akşam saat 9’da oluyor. Eğer özel ders isteyen olursa bunu Pazar gününe ayarlıyoruz.

Bir ders ortalama ne kadar sürüyor?
Bir ders ortalama 1-1 buçuk saat sürüyor. Gruptaki kişi sayısına bağlı tabi. Çünkü herkesin aynı anda yapması mümkün olmuyor ve tek tek ilgilenmeyi gerektiriyor.

Ortalama kaç kalori yakılıyor?
Böyle bir hesaplama yapmadık ancak kol, bacak ve karın başta olmak üzere bütün kasları çalıştırıyor. Genelde spor yapan kişiler bile hiçbir sporda bu kadar yorulmadık diyerek ayrılıyorlar. Hatta ertesi gün daha önce hissetmediğim kaslarım ağrıdı diyorlar. Bunu herkes yapabilir illa ki daha önceden spor yapmış olması şart değil.

Öğrencileriniz sürekli olarak geliyor mu?
Sürekli geliyorlar çünkü eğleniyorlar. Bunun sonu yok, ben bile hala çalışıyorum. Her sene yeni hareketler ortaya çıkıyor ve PDC’nin internet sitesinde yayınlanıyor. Normal bir şov yapmak için 3 ay yeterli ancak daha ileri hareketler yani tırmanma, ters dönme gibi daha fazla zaman alacaktır.

Göbek dansını spor amaçlı yaptıranlarda çok çirkin hareketler ortaya çıkıyor. Siz de de böyle bir şey var mı yoksa seksiliğini koruyor mu?
Biz de zaten öğrenme aşamasında o seksi duruş olmuyor. O duruşi hareketleri öğrendikçe ortaya O yüzden biraz sabır istiyor. İlk 3 ay sonra akrobatik hareketlere geçilebilirse o zaman ortaya güzel görüntüler çıkıyor.

Özellikle tercih edilen bir zaman var mı?
Akşam saatleri…Yaş aralığını soracak olursanız daha çok üniversite öğrencileri ve çalışan bayanlar. Ünlü isimler de var tabi. Örneğin Helin Avşar’ı ağırladık stüdyomuzda. 1 saate yakın çalıştık. Çok memnun ayrıldı ve hatta oprogramında bu bir saati yayınladı.

Türkiye’de bu konuya karşı bir ön yargı var mı?
Maalesef çok var… Zaten Türkiye’de biz tekiz başka yok şu an. Herkes bunu striptizle karıştırıyor halbuki burada kimse soyunmuyor. Seksi bir dans tabiki ama striptiz değil. Hatta burada sadece hanımlar çalıştığı için herkes daha rahat. Eşli bir dans yaptığınızda dans okulunda bilmediğiniz insanlarla da dans ediyorsunuz. Bazı hanımlar bundan hoşlanmıyor. O yüzden burada rahatlar.

Çok talep geliyor mu?
Evet geliyor. Hatta bazı müşterilerimiz arayıp striptiz dansı öğretiyor musunuz diye soruyorlar. Baya bir zaman pole dansın striptiz olmadığını anlatıyoruz telefonda. Bir de değişik aktiviteler düzenlenebiliyor. Örneğin bekarlığa veda partisi için salonu kapatıp hem eğlenip hem dans edip eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bir de incelme konusuna geri dönersek orantılı bir incelme oluyor yani vücudun her yeri eşit şekilde inceliyor. O yüzden hanımlar çok memnun kalıyor.

Son olarak sizce pole dancing`in diğer sportlara göre avantajı nedir?
Avantajı eğlenirken spor yapmak. İnceliyorsunuz hem de saatlerce koşu bandında kalmadan.

Ders saatleri ve detaylı bilgi için Afrocubanos: 0212 249 56 20

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI