Ana SayfaRöportajTrendus özel röportajı: Mert Aslan

Trendus özel röportajı: Mert Aslan

Öncelikle Mert Aslan’ı tanıyalım, modaya olan ilginiz ne zaman kendini göstermeye başladı?

Ben celebrity stylist ve moda editörüyüm. Modaya olan ilgim de çok eskiye dayanıyor. Anneannemden ve annemden miras olan zamansız bir stil anlayışım var. Bu sebeple modanın tüm göz alıcı ancak gelip geçici varoluşunun aksine stilin vazgeçilmez zamansızlığıyla ilgileniyorum. Gerek çalıştığım isimler gerekse yaptığım moda çekimleri bunun bir göstergesi.

Moda alanında kariyer sürecinizden biraz bahsedelim. Eğitimleriniz bulunuyor mu bu alanda?

Üniversite yıllarımda yolumun kesiştiği iki önemli isim kariyerime yön verdiler. Bunlardan ilki moda ile ilgili herşeyi öğrendiğim Özlem Süer. Kumaş, renk, doku vs. tüm moda bilgimin ABC`sini ona borçluyum. Durum şu ki hiçbir zaman tasarımcı olmayı hayal etmedim. Moda editörü olmak istiyordum ama 2000`lerin başında Türkiye`de bu konuda yeterli eğitim alabilecek bir okul yoktu. Çok sevgili Meral Okay bana dergiciliğin yolunu açtı; işi mutfağında öğrenmemi sağladı. 

Moda editörlüğü, stil danışmanlığı şimdi de adL için hazırlanan Night Zoom styled
by Mert Aslan. adL koleksiyonunu tasarım aşamasındayken stilize ettiğiniz koleksiyondan biraz bahseder misiniz? 

Night Zoom markası adL`nin gece kıyafetlerini sunduğu bir koleksiyon. Ben Night Zoom için bir stylist olarak daha zamansız, trendlerin etkisine fazla kapılmayan, eskilerin deyimiyle “modası geçmeyecek” parçalardan bir kapsül koleksiyon hazırlamak üzere yola çıkmışken parça sayımız 100`e ulaştı. Böyle olunca da koleksiyonun adı “Night Zoom styled by MERTASLAN” oldu. Koleksiyonun en önemli özelliği geniş bir yaş aralığına hitap etmesi. 

Ekru, beyaz, siyah ve kırmızı koleksiyonun ana renkleri. Lacivert ve pudra tonları da çokça görülüyor. Koleksiyonu daha “sıcak yaz” bölümünde benim çok sevdiğim turkuvaz, mercan ve güneş sarısı tonları görülmeye başlanıyor. Gece şıklığı denildiğinde vazgeçilmezim olan payetli kumaşlar ve metalik parıltılar Studio 54`ten fırlamış gibi görünüyor. Vücut hatlarını vurgulayan elbiseler, tulumlar ve smokin takımların yanı sıra, daha salaş kesimli smokin ceketler, bol etekler ve parti elbiseleri de mevcut.

Koleksiyonun fiyat aralığı hakkında bilgi verir misiniz?

79.90- 499.90 TL.

Stilize ederken ilham aldığınız noktalar neler oldu?

Ben kadının her zaman güçlü görünmesini seven biriyim. Moda tarihinde dönem olarak en sevdiğim dönem 70`ler. Yves Saint Laurent`in, Roy Halston`ın zamansız tasarımları ve formları, Bianca Jagger, Jerry Hall ve Diane Von Fürstenberg gibi dönemin ve tüm zamanlarının ikonları bu koleksiyonu hazırlarken en büyük ilham kaynağım oldu. Tek tek bu isimleri düşündüğümde aklıma gelenleri derledim, uzun araştırmalar yaptım, moodboardlar hazırladım. Moda editörlüğünün verdiği bir alışkanlıkla hikayeyi kurgulamak önemliydi. Sonuçta maskülen detayların çokça görüldüğü ama bir o kadar da dişi ve elegan bir koleksiyon ortaya çıktı.

Styling yapmakla, tasarım srasında styling yapmak arasındaki fark nedir?

Styling başlı başına bir disiplindir. Sadece zevkli ve yaratıcı olmak yetmez; kendi içinde bir matematiği vardır. Benim için gerek moda çekimi olsun, gerekse koleksiyonun yaratım süreci olsun her ikisi için de çıkış noktasını, konsepti ve hedef kitlenin tanımını iyi belirlemek esastır.

Bundan sonra sizi başka birlikteliklerde / iş birliğinde görecek miyiz?

Şu anda koleksiyonumuz daha çok yeni ve çok iyi gidiyor. Aynı zamanda L`Oreal Paris`in resmi stylisti olduğum için hayat çok yoğun. Bakalım zaman neler gösterecek.

*Mert Aslan`ın  “Night Zoom styled by MERTASLAN” koleksiyonunu yakından incelemek için fotogalerimize tıklayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI