Ana SayfaRöportajTrendus özel röportajı Gizem Uz ile Patiska

Trendus özel röportajı Gizem Uz ile Patiska

İzmir yeni yetenekler çıkarmaya devam ediyor. Gizem Uz`un yarattığı Patiska markası kısa zamanda değişik ve şık tasarımlarıyla ilgi çekti. Satışları şu an internetten yapılan tasarım ürünler sadece şık tarzlarıyla değil aynı zamanda uygun fiyatlarıyla da moda severleri cezbediyor. Biz de Trendus ekibi olarak Patiska`nın yaratıcısı Gizem Uz ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Trendus okurları Patiska`yı yakından tanısın istedik. İşte o röportaj…

Trendus: Öncelikle kısaca eğitim hayatınızdan bahseder misiniz.

Gizem Uz: Nevvar Salih İşgören And. Kız Meslek Lisesi Tekstil-Konfeksiyon bölümünü bitirdikten sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Moda İşletmeciliği’nden 2010 yılında mezun oldum.

Trendus: Modaya olan tutku ne zaman başladı?

Gizem Uz: Tutku mu kader mi bilemiyorum ama modayla ilgilenmem, benim için sanki kaçınılmazdı. Ailem zaten tekstil işiyle uğraşıyor. Daha sonra Anadolu lisesi sınavlarında planlanmamış bir şekilde kazandığım yer Tekstil-Konfeksiyon bölümüydü. Lise’den mezun olduğumda İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar bölümü yetenek sınavıyla alıyordu. Lise’den gelen dikiş ve kalıp bilgim sayesinde tabi ki biraz da yaratıcıkla o sınavı da geçinçe benim için moda vazgeçilmez haline gelmeye başladı.

Trendus: Şu an internet ortamında Patiska adı ile satışa başladınız, bu süreç nasıl başladı fikir nereden çıktı?

Gizem Uz: Üniversitede ikinci sınıfta opsiyonlu olarak Moda İşletmeciliği bölümünü seçtim. Dolayısıyla modanın daha ticari olan tarafına, marka yaratma, pazarlama ve satış konularında yoğunlaşmaya başladım. Böyle olunca sosyal medya ve internetin  moda üzerindeki olumlu etkisini keşfetmem uzun sürmedi, hatta tezimi bu konuda yazdım. Ben her şeyimi internetten alan bir insanım. Kendi markam PaTiska’yı kurarken de ilk olarak internetten duyurmayı tercih ettim.

Trendus: Beklenen ilgiyi görüyor mu?

Gizem Uz: Çok güzel olumlu tepkiler alıyorum.Her şey ile birebir ilgileniyorum kumaş kalitesinden dikiş kalitesine,müşteri memnuniyeti benim için ilk sırada. Ankara’dan, İstanbul’dan hiç tanımadığım insanlarla tanışıyorum,ürünlerim hakkında çok güzel yorumlar yapıyorlar.

Trendus: Gelecek planlarınız neler? Örneğin mağaza açma fikri gibi bir şey var mı?

Gizem Uz: Ben önce hayal kurarım. Daha sonra o hayale ulaşmak için çabalarım. Çoğu zaman şansım da yardım eder. Marka yönetimi konusunda sahip olduğum bilgi donanımımı Patiska için geliştirmeye çalışıyorum. İnternet ilk aşamada isim duyurmak için mükemmel bir araç ama yakında bir mağaza açmayı da düşünüyorum.

Trendus: Tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Gizem Uz: PaTiska’nın, trende uygun, modern, feminen ve enerji dolu bir tarzı var. Tasarlarken giyen kişinin kendi stilini ortaya koyabileceği, kombinleri ile farklılık yaratabilceği parçaları daha çok seçiyorum. Ama en önemlisi karşılanabilir fiyat aralığında tasarım ürünler sunuyorum.

Trendus: Son olarak modaya gönül vermiş biri olarak İzmir’de bu işi yapmanın zorlukları var mı?

Gizem Uz: Ben İzmir`de doğdum, büyüdüm burada okudum, burada aşık oldum evlendim…Özel sektörde İzmir moda için çok kısıtlı bir şehir ,kariyer hayalleri yapamıyorsunuz, zaten beni de kendi markamı yaratmaya iten sebep buydu. Ama özellikle sosyal medyanın da gücüyle bence bir işi nerede yaptığınız değil nasıl yaptığınız önemli.Ürünleri incelemek için patiska’yı facebook sayfamızdan ve buradan http://patiskamoda.blogspot.com/ takip edebilirsiniz.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI