Ana SayfaRöportajTrendus özel röportajı Bree Leman

Trendus özel röportajı Bree Leman

Bree Leman, New Jersey doğumlu bir grafik sanatçısı. Tasarım dünyasına adım atışı üniversitede bu bölümü seçmesiyle başlamış. Florida’ya taşınması ise Adobe Illustrator’ı hayatına sokmuş ve şu anki konumuna gelmesini sağlamış. Moda illüstratörü Bree Leman sorularımızı içtenlikle yanıtladı:

Trendus: Artistik yolculuğun nasıl başladı?
Bree: Benim bu tasarımla tanışmam aslında çocukluğuma rastlar, ancak esas yeteneğimi keşfetmem Philadephia’da The Moore College of Art& Design’da oldu. Burada gerçek anlamda moda illüstrasyonu yapmak istediğime karar verdim. Seçmeli olarak bu dersi aldım ve bana içimdeki moda tutkusunu gösterdi. Bu ruhu sevdiğime karar verdim.

Trendus:Her küçük kız modayla ilgilidir, kadın resimleri çizer, aksesuarları sever. Sen de böyle bir çocuk muydun? Yeteneğin olduğunu nasıl hissettin?
Bree: Aynen… Benim de merak sarıp çizime başlamam 4-5 yaşlarına rastlıyor. Yan yana duran kadınlar çizdiğimi hatırlıyorum. Uzun kirpikli, uzun boylu, kafalarında bandanalarıyla… daha büyüdüğümde ise benden yaşça büyük insanlardan benim için kadın resmi çizmelerini isterdim, bu bana ilham verir, onlara bakarak ben de daha iyisini çizmeye çalışırdım.

Trendus: Tam olarak ne zaman çizmeye başladın?
Bree: Hatırlayabildiğimden daha uzun süredir çiziyorum. Tam olarak 5 yaşındayken içimdeki yeteneği keşfettim. Sadece ben değil ailem, okul arkadaşlarım ve öğretmenlerim de yetenekli olduğumu söylemeye başlamışlardı. Bu beni çizmek için daha da cesaretlendirdi.

Trendus: Peki moda tasarımı ve moda illüstrasyonu arasındaki fark nedir?
Bree: Aslında çok büyük fark yok çünkü ikisi yakından ilişkili ve birbirlerine bağlı. Fark yaratan şey ise moda illüstrasyonunun belli bir tasarımın tanıtımı için bir hikaye anlatması. Moda tasarımı ise tamamen aksesuarları ve kıyafetleri yani aslında modayı yaratma sanatı.

Trendus: İlhamını nereden alıyorsun peki?
Bree: Ben ruhumu Parisian olarak tanımlıyorum. Çizimlerimi yaptığım seyehatlerden, özellikle Avrupa seyehatlerinden ilham alarak yapıyorum. Oradaki şehir kültürü, güncel moda ve mimari beni çok etkiliyor.
Ayrıca, moda şovlarından, magazinlerden ve defilelerden de etkileniyorum. Örneğin en son Alexander McQueen defilesini izledim, gerçekten nefes kesiciydi! Podyumdaki modellerden esinlenerek çizdiğim şeyler beni çok heyecanlandırdı.
İdolum olan bazı illüstrasyoncular var örneğin Manuel Rebollo, J.C. Leyendecker, Bec Winnel, Arturo Elena ve Robert McGinnis benim favori isimlerim. Moda dünyasından  ise Dolce&Gabbana, Alexander McQueen, Louis Vuitton ve Ralph Lauren en çok etkilendiğim isim ve markalar.
Son zamanlarda müşterilerimin fikirlerinden de ilham alıyorum. Bana istedikleri tarzı, renkleri kısaca hayallerini anlatıyorlar ve ben de çiziyorum…
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI