Ana SayfaSağlıkTopuklu Ayakkabıların Ayağınızı Ağrıtmamasının Yolları

Topuklu Ayakkabıların Ayağınızı Ağrıtmamasının Yolları

  • Stick deodorant kullanın

Deodorantınızı ayakkabınızın canınızı yakma ihtimali olan her yerine sürebilirsiniz. Böylece hem yara bandının oluşturduğu kaba görüntüden kurtulur hem de aynı şekilde ayakkabınız ve deriniz arasındaki sürtünmeyi azaltmış olursunuz.

  • Çizmelerinizin içini gazeteyle doldurun.

Çizmenizin bacaklarınızı sıkması durumunda çizmenizin içine ayakkabı genişletici sprey sıkın ve içine gazete ve dergilerinizi rulo yaparak yeterince gergin olana kadar doldurun. Spreyin tam olarak kuruması 2-3 gün sürecektir. bu sürede çizmenizi gergin tutan malzemelerinizi çıkartmayın.

  • Ayak parmaklarınızı bantlayın.

Burnu kapalı ayakkabı tercih edecekseniz 3. ve 4. parmaklarınızı birbirine bantlayın. Bunun sebebi, bu iki parmak arasından geçen bir sinir. Parmakların birbirine bantlanması, bu sinirin kasılmasını engelliyor.

  • Ayakkabınızın altını zımparalayın.

Yeni aldığınız ayakkabınız bazı yüzeylerde bariz şekilde kaymaya meyilli olabilir. Böyle zor bir duruma düşmemek için zımpara kağıdı ile ayakkabınızın tabanını pürüzlü hale getirin. Pürüzlü tabanlar daha az kayacak ve sizi bileğinizi burkma riskinden kurtaracaktır.

  • Ayakkabınızı ayağınız nemliyken giyin.

Ayağınızı soğuk suyla yıkayıp nemlendirici kreminizi sürdükten sonra ayakkabınızı giyerseniz, ayakkabınız ayağınızın şeklini alacak ve gece boyunca rahatsız olmayacaksınız.

  • Ayakkabı vurma önleyici pedleri ayakkabınıza yapıştırın.

Bu yumuşak ve ince pedler, ayağınızla ayakkabı arasında tampon görevi görerek vuran ayakkabılarınızla daha uzun süre ayakta kalmanızı sağlar. Yalnızca, ayakkabınızın vuracağını düşündüğünüz bölgelere bu pedleri gerekli olan boyutta keserek yama gibi ayakkabınıza yapıştırın.

  • Ayakkabı astarı kullanın.

Ayakkabbı astarları daha çok ortapedik tabanı olmayan ve giyildikten bir süre sonra düz olmasına rağmen ağrı veren ayakkabılarda işinize fazlasıyla yarar. En ince ayakkabı astarları hem ayakkabı içinde ayağınızı çok sıkıştırmaz hem de ayağınızda yastık görevi görür.
 

  • Bu yöntemlere rağmen eve geldiğinizde ayaklarınız ağrıyorsa, ayaklarınızı soğuk yeşil çay dolu bir hazneye sokup bekleyin. Yeşil çayın iltihaplı bölgeyi onarma özelliği sayesinde ayağınızdaki iltihaplı ve kaşınan bölgeler onarılacaktır.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI