Ana SayfaModaTom Ford ve Christopher Bailey`den Yeni Strateji

Tom Ford ve Christopher Bailey`den Yeni Strateji

Geçtiğimiz hafta sonu İngiliz moda evi Burberry`den yeni bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre modaya yön veren markalardan biri olan Burberry, Şubat ayında gerçekleşecek olan moda haftasında yer almayacağını bildirdi. Bunun yerine, Eylül ayında kadın ve erkek koleksiyonunu birlikte sergileyeceği bir defile düzenleyeceğini duyurdu.

Aynı gün Tom Ford`dan da benzer bir açıklama geldi. Şubat ayında gerçekleşecek olan New York Moda Haftası`nın takviminden son dakika çıkma kararı alan Tom Ford, aynı Burberry`den gelen açıklama gibi, Sonbahar-Kış 2016 Koleksiyonu`nu Eylül ayında, kadın ve erkek koleksiyonunu birleştirerek sunacağını duyurdu. 

Peki moda dünyasının dev isimleri niçin böyle bir karar aldı?

İngiliz moda evi Burberry`nin kreatif direktörü Christopher Bailey, konu hakkında yaptığı açıklamada, zamanlamaların tüketiciler açısından anlaşılabilir olmadığından bahsetti. Yapılan defilelerle insanları heyecanlandırıp, bu ürünlere ancak 6 ay sonra ulaşabilrsiniz demenin saçma olduğunu ve böylesine anı yakalamanın değerli olduğu bir dönemde bu sistemin değiştirilmesinden yana olduğunu belirtti.

Aynı şekilde benzer bir açıklama da Tom Ford`dan geldi. Yeni stratejisi "see-now-buy-now"dan (gör ve al) bahseden Tom Ford, müşterilerinin anlık olarak ulaşabileceği parçaları podyumda sergilemek istediğini belirtti. Artık geleneksel defilelerin demode olduğundan bahseden ünlü tasarımcı, defile hazırlamanın bütçe ve enerji olarak da oldukça yıpratıcı bir dönem olduğundan bahsetti. 

Podyumda sergiledikleri koleksiyonlarla verdikleri enerji ve ilhamı, bir an önce müşterilerine sunmak istediklerini belirten moda devleri, "see-now-buy-now" stratejisini diğer markalara da yayacak mı dersiniz?  

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI