Ana SayfaYaşamTavşan Can ameliyat oldu

Tavşan Can ameliyat oldu

Can, Ülkü Yürük’ün bir pet shoptan aldığı, 5 aylık  minik bir tavşandı. Ev ortamında yaşıyordu. Hayvan sevgisini ve sorumluluğunu aşılamak için kızı Dilara’ya almıştı. Her şey yolunda gidiyordu; O ve aile birbirlerine alışmışlardı. Ne var ki bir gün talihsiz bir kaza yaşandı. Can’ın ayağı kapıya sıkışarak kırılıverdi.

Tavşanın sağ arka bacağı kırılmış, sallanıp duruyordu. Üstelik açık kırık şekillenmiş ve ayak kopmak üzereydi. Tüm aile panik halinde gece 9 da Anatolia Hayvan Hastanesi’ne yetiştirdiler Can’ı.

İlk müdahalesi yapılıp, ayağı pansumana alınan sevimli hayvanın ertesi gün ameliyat edilmesine karar verildi. Ayağına ortopedik bir çivi takılması gerekiyordu, aksi takdirde bacak kesilecekti. Böyle bir olasılık Can için son derece zor bir yaşam demekti. Doğası gereği hoplayan, zıplayan ve koşan bir canlıydı. İşin güç tarafı 850 gram ağırlığında ve çok minik kemiklere sahip olmasıydı. Çok dikkatli ve nazik çalışılmalıydı.

Can’ın sağ tibiasına (kaval kemiği)  Doç.Dr. Cem Perk tarafından osteosentez operasyonu yapıldı. Kemik kanalı içerisine özel bir çivi yerleştirilerek kırık uçlar sabitlendi.

Ameliyat sonrası bacak 1 hafta bandajla desteklendi. Dikişler alındıktan sonra Can’ın bacağına düzenli aralıklarla fizik tedavi uygulandı. Bu amaçla kimi zaman laser ışınlarından, kimi zaman TENS cihazlarından yararlanıldı. Tavşan Can, 10 gün sonra yavaş yavaş ayağını kullanmaya başlamıştı. Bu duruma en çok Dilara seviniyordu. Tavşanını görmek için hafta sonları ziyaretine gidiyordu. Çabuk iyileşmesi için sabırsızlanıyor, onun için şiirler yazıp kafesine bırakıyordu.

Sonunda sevimli tavşanın ayağı kesilmekten kurtulmuştu. Ayağını kullanabiliyordu. Hastaneden doktoru ve sahibiyle fotoğraf çektirerek ayrılıyor ve yeniden evine dönüyordu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI