Ana SayfaModaTasarım şapka dünyası: OZZ Hats

Tasarım şapka dünyası: OZZ Hats

Başımızın üzerinde sağlam bir yer edinen şapkaların yaratıcısı Özlem Özsaruhan’la Nişantaşı’ndaki atölyesinde bir araya geldik. İç mimarlık ve art direktörlük kariyerini geride bırakarak moda tutkusunun peşinden giden Özsaruhan, Türkiye’de eksikliğini gördüğü saç aksesuarı ve şapka tasarımına yöneldi. Oluşturduğu koleksiyonlarının yanında kişiye özel tasarımlar da yapan tasarımcının ünlü takipçileri arasında Ajda Pekkan, Burcu Esmersoy, Kenan Doğulu, Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya gibi isimler yer alıyor.

Renkli tasarımlarını keşfettiğimiz OZZ Hats eğlenceli dünyası ve  tasarım süreciyle ilgili detaylar için okumaya devam edin.

TRENDUS: Tasarım yolculuğunuz nasıl başladı?
Özlem Özsaruhan: Küçüklüğümden beri güzel sanatlara hep ilgim vardı, resim yapardım çok severek… Üniversitede iç mimari ve grafik tasarımı eğitimi aldım. Sonrasında art direktör olarak çeşitli reklam ajanslarında çalıştım ve zamanla yaratıcılığımı farklı yönlerde kullanmam gerektiğini düşündüm. Her zaman şapka takmayı çok severdim ve Türkiye’de eksikliğini gördüğüm şapka tasarımına yönelmeye karar verdim. 2011 yılında isminin ilk olarak Ozz D’sign olduğu markamı kurdum, eşimle beraber bu işi yapmaya karar verdik. O işin daha çok üretim ve satış bölümünde, ben de daha çok tasarım bölümündeyim. 2013 Eylül’de isim değişikliği yaparak ismimizi OZZ yaptık, OZZ hats bu şekilde kimliğine kavuştu. Şuan hem büyükler, hem küçükler, hem de kişiye özel şapkalar yapıyoruz.

Sipariş ve tasarım aşaması nasıl gelişiyor?
Sipariş verildikten sonra, şapkanın tasarımına göre müşteriye ulaşması yaklaşık 3-4 günü buluyor. İsteyen Showroom’umuza geliyor, deneyerek sipariş veriyor, ya da direkt alıyor, isteyen de internetten sipariş veriyor. Kimisi kendine özel şapka istiyor, mesela hobisine göre tasarladığımız şapkalar oluyor. Kişiye özel şapkalarda müşteriyle beraber karar veriyoruz ne yapacağımıza. Onlar diğer şapkalara oranla biraz daha zaman alıyor. İstenirse kargoyla yolluyoruz, istenirse de tekrar buradan gelip alıyorlar.

Tasarımlarında en çok hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
Yazlık ve kışlık şapkalara göre materyaller değişiyor. Bu yaz en çok havlu kullandık tasarımlarımızda yazla özdeşleşmesi açısından. Önümüzdeki kış da daha çok deri ve lazer kesim deriler kullanıyoruz. Sezona ve koleksiyona göre değişikliler oluyor. Berelerimizde durum farklı. Bu önümüzdeki sezon farklı berelerle müşterilerimize sürprizlerimiz olacak.

En çok hangi ürünler satılıyor?
En çok sloganlı bere ve fötr şapkalarımız satılıyor. Hem farklı, hem de espirili olduğu için insanların hoşuna gittiğini düşünüyoruz. 

Bir ünlü için bir şapka tasarlamanı istesek, bu özel şapka kimin için ve nasıl olurdu? 
Madonna için olurdu. Hatta o şapka önümüzdeki kış sezonu için hazır bile… Onu en mükemmel Madonna’nın taşıyacağını düşünüyorum 😉

Takipçilerimiz tasarımlarınıza nereden ulaşabilirler?
ozzshop.net ve 0538 016 95 15 nolu telefondan randevu alarak Nişantaşı’nda bulunan OZZ Showroom’dan ürünlerimize ulaşabilirsiniz. 


OZZ hats 2014 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu modelleri ve markanın ünlü takipçileri için fotogaleriye göz atın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI