Ana SayfaMagazinTarık Akan Sergisi Açıldı

Tarık Akan Sergisi Açıldı

“Saygı ve Sevgi” temalı serginin açılışına geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren usta sanatçı Tarık Akan’ın çocukları Yaşar Özgür Üregül ve Özlem Üregül’ün yanı sıra Türkan Şoray, Türker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu, Meral Orhonsay ve Safa Önal gibi birçok ünlü isim katıldı. Açılış töreni, usta oyuncunun filmleriyle hazırlanan özel bir kolajın gösterimiyle başladı.

Kürsüde ilk olarak söz alan Türkan Şoray duygularını; “Tarık, sinemadaki dik duruşuyla örnek bir sanatçıydı. Türk sineması yaşadığı müddetçe o da yaşayacak. Hepimizin kalplerine dokundu. Hâlâ onun rahmetli olduğuna inanamıyorum. Telefon açsam yanıt verecek hissindeyim”  sözleriyle dile getirdi. 

Birçok filmde Akan’la birlikte yer alan Gülşen Bubikoğlu ise; “Böylesine yetenekli ve yakışıklı bir adamla birlikte oynamanın değerini şimdi daha iyi anlıyorum. Setlerde onunla dost olmak çok kolaydı, çünkü empati yeteneği gelişmişti. Yaşantısında ise meşakkatli yoldan gidip insanların dertlerini kendisine dert edindi. Yerinin dolması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Kürsüye son konuşmacı olarak çıkan yapımcı Türker İnanoğlu ise “Müzemizde Kemal Sunal’dan Adile Naşit’e kadar pek çok önemli oyuncunun heykeli vardı. Geç de olsa Tarık’ın da heykelini müzemize kazandırdık. Benim için çok iyi bir arkadaştı” açıklamasını yaptı.

Sergide ünlü heykel sanatçısı Bülent İşcan tarafından Tarık Akan’la birebir aynı boyutta yapılan silikon heykelin yanı sıra Akan’ın çeşitli illüstrasyonları, gazete kupürleri, görülmemiş portreleri ve film afişleri de yer alıyor. 

31 Aralık’a kadar açık olacak sergi, Salı-Pazar: 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.


 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI