Ana SayfaYaşam"Stage in İstanbul" 25-28 Ekim'de Sirkeci Tren Garı'nda

“Stage in İstanbul” 25-28 Ekim’de Sirkeci Tren Garı’nda

İstanbul’da, benzeri olmayan yepyeni bir etkinlik başlıyor: Stage in İstanbul! Gösteri sanatlarının tüm ögelerini bir çatı altına toplamayı hedefleyen Stage in İstanbul, rengarenk programıyla 25-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Sirkeci Tren Garı’nda gerçekleşecek. Stage in İstanbul, ilk yılında yaşamını tiyatroya adamış, bu sezon beş farklı oyunda başrol oynayan değerli tiyatro sanatçısı Haldun Dormen’i “Onur Konuğu” olarak ağırlayacak.
 
Gösteri sanatları sektörüne yönelik bir fuar olarak tasarlanan Stage in İstanbul, sahneleri, tiyatro ve dans topluluklarını, sanat eğitimi veren okulları, sahne tasarımcılarını, dekor ve kostümcüleri, makyözleri, casting ajanslarını, ışık tasarımcılarını, müzik aleti yapımcılarını, üniversiteleri, akademisyenleri ve bu alanda yapılan festivalleri bir araya getirecek. Kumpanyaların sahnelerle, öğrencilerin kültür ve sanat okullarıyla, oyuncu olmak isteyenlerin ajanslarla,  tiyatroların ve tiyatrocuların makyöz, sahne tasarımcıları ve kostümcülerle tanışacağı; dansçıların dans malzemelerini, müzisyenlerin müzik aletlerini bulabilecekleri Stage in İstanbul, gelecek yıllarda uluslararası alanda da etkin bir çalışma olmayı hedefliyor.
 
Stage in İstanbul ziyaretçileri, Sirkeci Tren Garı’ndaki fuar alanında dört gün boyunca saat 10.00’dan itibaren tüm gün sürecek panel, söyleşi, atölye ve eğitimlerden yararlanabilecekler. Tiyatro ve dans gösterilerinin,  alternatif çalışmaların ve konserlerin de izlenebileceği etkinlik kapsamında ziyaretçiler, tiyatroların yeni sezon programlarını öğrenip biletlerini de satın alabilecekler.
 
Kültür-sanat etkinliklerinin yarattığı yumuşak zeminler, farklı kültürlerin, dillerin ve sözcüklerin karşılaşması için en hoşgörülü atmosferi oluşturur. Bu tür platformlar, yüz yüze gelmeye ve farklı seslerin iletişimine olanak sağladığından, yeni kültür politikalarının geliştirilme sürecinde son derece yararlı etkileşim alanlarıdır. Stage in İstanbul bu düşünceden yola çıkarak, ilk iki gününde, her biri alanında önemli çalışmalar yapan isimlerin katılımıyla alternatif tiyatrolar üzerine bir sempozyuma da ev sahipliği yapacak.
 
Bu yıl ilk kez, 25-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Sirkeci Tren Garı’nda düzenlenen Stage in İstanbul’un biletleri Biletix’ten ve etkinlik alanından temin edilebilir.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI