Ana SayfaYemekSoğuk Havalara Özel Bir Çorba: Vegan Balkabağı Çorbası

Soğuk Havalara Özel Bir Çorba: Vegan Balkabağı Çorbası

Vegan Balkabağı Çorbası
Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir adet 4 kiloluk balkabağı
1 büyük doğranmış kuru soğan
4 büyük veya 6 diş kıyılmış sarımsak
½ çay kaşığı deniz tuzu
½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın
½ çay kaşığı öğütülmüş hindistan cevizi
⅛ çay kaşığı karanfil
Küçük bir tutam acı biber (baharat seviyorsanız isteğe bağlı)
Taze çekilmiş karabiber
4 su bardağı sebze suyu / vegan bulyon 
½ su bardağı tam yağlı hindistan cevizi sütü veya krema
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
¼ fincan pepita (yeşil kabak çekirdeği)
 

  1. Fırını 220 derecede önceden ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Balkabağını dikkatlice yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. İkiye böldüğünüzü balkabağını 4’e bölün. Kabağın üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı sürün ve ovalayı. İç tarafları aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Bir çatalla kolayca kesilene kadar 35 dakika veya daha uzun süre kızartın. Birkaç dakika soğuması için bir kenara koyun.
  3. Kalan 3 yemek kaşığı zeytinyağını orta ateşte büyük kalın tabanlı bir tencerede ısıtın. Yağ kızınca soğanı, sarımsağı, tuzu tavaya ekleyin ve karıştırın. Soğan yarı saydam olana kadar ara sıra karıştırarak yaklaşık 8 ila 10 dakika pişirin. Bu sırada kabakların kabuklarını soyun. 
  4. Tencerede pişmekte olan karışıma pişirdiğiniz kabağı, tarçın, hindistan cevizi, karanfil, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Balkabağını pişerken yavaş yavaş ezin. Sebze suyunu ya da bulyonunu dökün. Karışımı kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve tatların birbirine karışmasını sağlamak için yaklaşık 15 dakika pişirin.
  5. Çorba pişerken, pepitaları orta boy bir tavada orta-düşük ısıda, sık sık karıştırarak, kokulu, altın rengi olana kadar ve çok az patlama sesi çıkararak kızartın ve soğuması için bir kaseye aktarın.
  6. Çorba piştikten sonra hindistan cevizi sütü ve akçaağaç şurubunu ilave edin. Çorbayı ocaktan alın ve biraz soğumaya bırakın. Çorbayı bir blendera dökün ve kapağını sıkıca kapatın. Çorba sıvı ve pürüzüsüz hale gelinceye kadar yapmaya devam edin. 
  7. Tadını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. ( Kremsi/hafif lezzet için daha fazla hindistan cevizi sütü veya biraz daha tatlı hale getirmek için akçaağaç şurubu eklemek isteyebilirsiniz).
  8. Çorbayı ayrı kaselere paylaştırın. Çorbanın üzerine pepita serpip servis yapın. Afiyet olsun!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI