Ana SayfaSağlıkSivrisinekler Koronavirüs Yayabilir Mi?

Sivrisinekler Koronavirüs Yayabilir Mi?

Sivrisinekler emdikleri kan ile patojenleri insandan insana aktararak her yıl milyonlarca hastalığa ve ölüme neden olabiliyor. Böyle bir bilimsel gerçekle yüz yüzeyken insanların en merak ettiği konu da sivrisineklerin COVID-19 yani koronavirüs taşıyıp taşımayacakları.

Sivrisineklerden koronavirüs geçer mi?

Koronavirüs hakkında henüz açığa çıkmamış çok fazla bilgi var. Ancak sivrisineklerin COVID-19 taşıyıcısı olabileceklerine dair henüz bilimsel bir kanıt yok. 

Genel bilgi olarak baktığımızda; dişi sivrisinekler yumurtalarını geliştirmek için kanla beslenmeye ihtiyaç duyarlar. 
Ancak bir sivrisineğin taşıyıcı olması için enfekte olması bunun için de enfekte olmuş bir hayvanı ya da insanı ısırması gerekir.

Sivrisineklerin sarı humma, chikungunya gibi bir dizi virüs bulaştırabildiği bilinmekte. Ancak HIV ve ebola gibi hastalıkları bulaştırmazlar çünkü bu virüslerde enfekte olmazlar. 

Haliyle sivrisineklerin COVID-19 taşıyıcısı tehlikesi taşıyıp taşımadıklarının bilinmesi için bu virüsle enfekte olup olmadıklarının ortaya çıkması gerekir.

Unutmamalı ki yeni tip koronavirüs  hapşırdığımızda veya öksürdüğümüzde üretilen damlacıklar yoluyla temas ve yüzeylerden bulaşıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI