Ana SayfaModaSezon modası renkli çoraplar nasıl kombinlenmeli?

Sezon modası renkli çoraplar nasıl kombinlenmeli?

Minimalizm devrini geride bıraktığımıza göre zaman farklı kombinlerle detayları yakalayıp ön plana çıkma zamanıdır. Klasik haline gelen siyah opak çoraplardan ve nude renklerden sıkılan tasarımcılar, çağ atlamaya karar verip bu sezon farklı çorapları hayatımıza soktular.

Başta sıradışı tarzına artık aşina olduğumuz John Galliano olmak üzere Dolca&Gabbana, Ralph Lauren ve Yasutoshi Ezumi gibi bilindik isimler çorapları kendi tarzlarında yorumlayarak renkli, fileli ve grafik desenli parçaları elbiselerle kombinleyerek bize bir kez daha alışılmışın dışındakini gösterdiler.

Peki ama tek başına yeterince iddialı olan bu çorapları neyle giymeli nasıl kombinlemeliyiz? Bu noktada anahtar kelimeniz "renk uyumu" olacak. Evet zıt renkler birbirini çeker ancak unutmayın ki zaten kendi başına zor olan bir trendi uygulamak üzeresiniz. Eğer desenli bir çorap giymeyi tercih ediyorsanız üzerinize geçireceğiniz elbisenin tek renkten oluşmasına ve az detaya sahip olmasına özen gösterin. Böylece dikkati, bütün vücuda dağıtıp göz karışıklığı yaratmadan, ön plana çıkartmak istediğiniz çoraplara çekerseniz. Günlük modunuza göre uyandığınızda desenli bir elbise giydiyseniz bu durumda işiniz biraz daha kolaylaşıyor. Elbisenin deseninde yer alan herhangi bir ana renkle aynı tona sahip olan bir çorap  giyerseniz ortaya oldukça güzel bir görüntü çıkacaktır. Cesaretinizi bir adım ileriye taşımak istiyor ve desen üzerine desen modasını çorabınızla birlikte uygulamak istiyorsanız bu durumda da desenlerin birbiriyle uyumlu olmasına ya da renklerin tutmasına özen gösteriniz. Kıyafetlerde son iki sezondur yayılan "color block" trendinden bu gibi durumlarda uzak durarak daha koyu renklerle parlak renkleri bir araya getirmeye özen gösterin. Örneğin sade lacivert bir elbiseyle turuncu bir çorabı kombinlerseniz abartıya kaçmadan şık bir görüntü yakalamış olurken kırmızı bir elbiseyle yeşil bir çorabı kombinleyerek moda kurbanları listesine üst sıralardan girmiş olursunuz. File ve dantel çorabın çok ince bir detay olduğunu unutmamalı ve bizce sadece ama sadece tek renk klasik elbiselerle kombinlemelisiniz. Aksi takdirde ortaya oldukça vamp bir görüntü çıkacak ve bu hoşunuza gitmeyecektir.

Çorap-ayakkabı renk uyumunun modası ise kadın giyiminde artık önemini yitirdi. Renk uyumu sadece erkeklerde dikkat edilmesi gereken bir unsur olarak yoluna devam ederken sizin yapmanız gereken çorabınızla uyumlu bir ayakkabı seçmek olmalı. Bu noktada ise turuncu ve kahveli bir çorabı bej rengi bir çizmeyle kombinleyebilir böylece de genel olarak bütünlüğü yakalayabilirsiniz.

Fotogaleriye tıklayarak haberimizde yer alan püf noktaları podyumdan görüntülerle gözünüzde canlandırabilir, kombinler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI