Ana SayfaYaşamSeyahatlerinizde En İyi Otel Odasını Bulmanın 8 Yolu

Seyahatlerinizde En İyi Otel Odasını Bulmanın 8 Yolu

Tatillerimizi planlarken heyecandan, fırsatları kaçırmamak için ya da yer kalmamasından korktuğumuz için hızlı kararlar verip ortalama, hatta bazen ortalamanın altında otel odalarına razı olabiliyoruz. Ama aslında hiçbir şeye razı olmamıza gerek yok, çok basit yollar izleyerek nerede olursak olalım en güzel odaları yakalayabiliriz.

1. Yeni Bir Yer Deneyin
Çoğumuz, bildiğimiz veya tanıdıklarımızdan bolca duyduğumuz, fırsat kampanyaları olan otellere meyilli olabiliyoruz. Ama aslında yeni açılan oteller müşterileri etkilemek için daha fazla çaba gösteriyor. Yeni bir otelde şansınızı deneyin; amacı müşterilerini etkilemek olan bir otel sorumlusunun sizi daha iyi bir odaya geçirme olasılığı çok daha yüksek.

2. Bir Aracıyla Beraber Çalışın
Evet, seyahat için size yardımcı olacak profesyonellerin ücretleri ucuz olmayabilir, ama yaşayacağınız tecrübe için kesinlikle değecektir. Özellikle gideceğiniz yer hakkında bilgili biriyle anlaşırsanız, size en güzel otelleri önerebilir, hatta tanıdıkları aracılığıyla güzel fırsatlar yakayabilir. Emlak ve otel rezervasyon internet sitelerinde oda ararken saatler -hatta günler- geçirmekten kesinlikle daha iyi.

3. Rezervasyonunuzu Telefon Üzerinden Yapın
Aracı internet sitelerinden yer ayırtmaktansa ilgilendiğiniz oteli arayarak rezervasyon yapın. Otel görevlileri aracı sitelerde verilen fiyatlara denk, hatta daha ucuz fiyatlar verebilir çünkü telefon üzerinden yapılan rezervasyonlarda aracı siteye komisyon ödeme yapmazlar. Ayrıca otel binasını iyi bildikleri için istediğiniz gibi bir oda verebilirler ve karşılarındaki gerçek bir insan sesi olduğu için küçük teklifler yapmaya daha yakın hissederler.

4. Ziyaretiniz İçin Heyecanlı Olduğunuzu Belirtin
Servis hizmetindeki şirketler her zaman iyi yorumlar peşindedir. Sizin memnun kalmanız için ellerinden geleni yapacaklardır. Bu yüzden ziyaretiniz için heyecanlı olduğunuzu sosyal medyada söyleyin ya da özel bir gün için gidiyorsanız bunu rezervasyonunuzu yaparken belirtin; belki de sizi daha rahat ettirmek için yapabilecekleri bir şeyler daha vardır.

5. İyi Giyinin
Düzgün görünüşlü olmak hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da sizin yararınıza olacaktır. Temiz ve özenli bir görünümle yapacağınız istekler sonucunda önceden ayırttığınız oda yerine lüks bir süit teklifi almanız oldukça olası. Otel görevlilerine isimleriyle hitap etmeniz de samimiyetinizi gösterecektir.

6. Zamanlamanızı İyi Ayarlayın
Otellerin temizlik zamanları genel olarak sabah 7 ve öğleden sonra 3 arasıdır. Danışma masasında yoğunluk saatleri ise sabahları 8-9, akşamları da 6-8 arasıdır. Bu demektir ki, eğer öğleden sonra 4.45 ve 6 arası gibi oda seçmeye giderseniz, seçenekleriniz çok daha fazla olur.

7. Dikkatli Olun
Danışma masası kalabalıkken istekleriniz, müşterilerde bir istek zinciri yaratmamak amacıyla reddedilebilir. Eğer daha iyi bir odaya geçmek istiyorsanız, bunu diğer müşterilerin olmadığı bir zaman, kısık bir sesle sorun. İsteğiniz kabul edilirse de etrafa gösteriş yapmayın, rahat davranın.

8. Otellerin App’lerini Kullanın
Eğer kaldığınız otelin mobil uygulaması varsa buna kesinlikle bir göz atın. Oteller bu uygulamaların kullanılması için kullanıcılarına özel yemek ve odalarla alakalı fırsatlar ve teklifler hazırlıyor olabilir, bunları kaçırmayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI