Ana SayfaYaşamSergi: Küçük Yüzler, Büyük Bedenler

Sergi: Küçük Yüzler, Büyük Bedenler

" `Canlıları` – doğan ve ölen varlıkları konu alan sergilerde, `yüz ifadesi` ve konu alınan canlının gerçeğe yakın mı? Abartılı büyük mü? Yoksa küçük mü olduğu – yani ölçeği – verilmek istenen duygunun en önemli bileşenlerinden birisidir. Müzenin koleksiyonundan bu düşünce ile seçilen yapıtların yan yana getirilmesi amaçlanmıştır. 

Sanat tarihinin en önemli sanat yapıtlarının ilk sıradaki özelliği olarak çok uzaklardan da olsa, izleyicileri çekim alanlarına hapsedip kendilerine doğru gelmelerini zorunlu kılan bir büyüleyiciliğe sahip oldukları gösterilebilir. Büyüleyiciliklerinin ağlarına düşürüp yakınlarına çektikleri izleyicileri `göz göze` yakınlığa getirdiklerinde ise, göz göze gelinen `küçük yüz` de, tepemizden bakıp bizi yukarıya bakmaya zorlayan `büyük beden` de izleyici ile karşılıklı olarak sırlarını paylaşmaya en yakın noktada ve buna hazırdırlar, denebilir… Tabii izleyici söz konusu sanat yapıtına doğru yaklaşma adımlarını atarken, belleğinin anılarından derlediği dosyayı da bir yandan çalışır ve sanatçının bu zıt kutuplarda gezinen sanat yapıtlarının hangi esin kaynaklarına ve göndermelere kapı açtığını veya araladığını da anlamaya çalışır. "

Bülteni ile tanıtılan sergi, 20 Ocak`ta başladı, 13 Mart` a kadar devam edecek. Süreli Sergi Alanı ve Asma Kat`ta yer alan, hem tematik hem de daimi olarak müzede sergilenen eserleri gezebilirsiniz. 

Bu özel sergide eserleri ile bir araya gelen sanatçılar: Adnan Turani, Anne Wölk, Áron Zsolt Majoros, Aslı Torcu, Azade Köker, Bedri Baykam, Burhan Doğançay, Burhan Uygur, Cihat Burak, Çağdaş Erçelik, Ebru Alpagut, Ergin İnan, Ferhat Özgür, Habip Aydoğdu, Hakan Bakır, Hakan Gürsoytrak, Hakkı Anlı, Halil Vurucuoğlu, Hande Şekerciler, Haşim Nur Gürel, İhsan Oturmak, Jacqueline Fraser, Jacqueline Roditi, Jonathan Meese, Komet, Lea Asja Pagenkemper, Levent Morgök, Luca Zampetti, Mahmut Aydın, Mehmet Güleryüz, Melisa Mızraklı, Murat Pulat, Mustafa Ata, Nancy Atakan, Neriman Polat, Nuri İyem, Özlem Günyol, Paul Hodgson, Robert Rauschenberg, Sean Henry, Selma Gürbüz, Stephan Balkenhol, Şenol Yorozlu, Tomur Atagök, Volkan Kızıltunç, Wolfgang Petrick ve Xavier Veilhan.

Elgiz Müzesi, Meydan Sokak Beybi Giz Plaza 

34398 Maslak İstanbul

T: +90 (0) 212 290 25 25 / E: info@elgizmuseumistanbul.org  

www.elgizmuseum.org    www.facebook.com/elgizmuseum    

www.twitter.com/ElgizMuseum    www.instagram.com/elgizmuseum

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI