Ana SayfaSağlıkSelülitten kurtulmanın yolları

Selülitten kurtulmanın yolları

Kadınların ortak derdi olan selülitten kurtulabilmek için evde kendi kendimize uygulayabileceğimiz birçok alternatif tedavi var. Bu tedavileri düzenli şekilde yaparsak hem cildimizi beslemiş oluruz hem de doğal yollarla selülitlerimize veda etmiş oluruz. Yazın bu sıcak günlerinde, hazır bikini mevsimi de gelmişken görüntünüzü daha da güzelleştirmek istiyorsanız bu tedavileri uygulayarak selülitlerinizden kurtulun.

1)      Kuru fırçalama: Kalçalarımıza yapacağımız kuru fırçalama işlemi kan akışını hızlandırır ve derinin üst düzeyinde ki toksinlerinden arınmasını sağlar. Kuru fırçalamayı günde 5 dakika yaparsanız selülitlerinizde azalma göreceksiniz.

2)      Kırmızı biber: Kırmızı biber vücudu ısıtır, kan dolaşımını hızlandırır ve bu şekilde yağları yakar. 1 çay kaşığı kırımızı biberi ve 1 çay kaşığı rendelemiş zencefil ve sıkılmış limonu, bir bardak ılık suyla karıştırıp içebilirsiniz.

3)      Öğütülmüş kahve: Öğütülmüş kahveyi peeling özellikli kullanırsak cildimizi yenileme konusunda bize yardımcı olacaktır. Yapacağınız bu peelingi bacaklarınıza uygularsanız selülitlerinizin azalmasında size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken hazırladığınız ayrım bardak kahve içine biraz saf zeytinyağı koyup mikrodalga fırında 20 saniye kadar bekletin. Karışımı selülitli kısmın üstüne sürün ve bölgeyi streç filmle kaplayın ve 30 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamayı haftada 2 kez yapın.

4)      Ardıç yağı: Ardıç yağının zaten selülit azaltıcı özelliğini bilmekteyiz. Yapmanız gereken 1/4 su bardağı zeytinyağının içine 10-15 damla ardıç yağı damlatın. 10 dakika bu karışımı selülitli bölgenize sürerek masaj yapın. Bu uygulamayı günde 2 kere yapın.

5)      Elma sirkesi: Elma sirksi hem toksinlerden arınmamızı hem de selülitlerden kurtulmamızı sağlar. 1 su bardağın elma sirkesini 2 su bardağı suyla karıştırın ve karışımın içine biraz bal ekleyin. 30 dakika selülitli bölgede bırakın sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı günde 21 kere uygulayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI