Ana SayfaModaSelin Ortaçlı`dan Selingerie

Selin Ortaçlı`dan Selingerie

Bize kendinizi biraz tanıtır mısınız?
1986 yılında İstanbul`da doğdum. İtalyan Lisesi`nin ardından Yeditepe Üniversitesi İtalyanca Sanat ve Tasarım Bölümü`nden mezun oldum. Eğitimimle beraber modellik mesleğini sürdürdüm ve üniversiteden mezun olduktan sonra hayallerimi gerçekleştirmek üzere yola koyuldum. Araştırmalar; tecrübeler ve deneyimlerle gecen bir senenin sonunda SeLingerie adlı iç çamaşırı markamı kurdum.

Sizi manken olarak tanıdık. Bu meslekten ayrılıp tasarımcı olmaya nasıl karar verdiniz?
Modellik mesleğini eğitimimle paralel sürdürdüğüm yıllarda keyifle yaptım. 2007`de düzenlenen Fashion TV Moda Ödülleri töreninde aldığım "Gelecek Vaat eden En İyi Model" ödülünden sonra eğitimini aldığım ve hayalim olan tasarımcılık konusunda ilerlemek ve markamın kurulum aşamasına tamamen odaklanabilmek için modelliğe son verdim.

Mankenlik mesleğiniz ile tasarımcı olma hedefiniz birbirine bağlı mıydı?
İkisi de aynı paydada buluşuyor: Moda… Biri yapılanları taşımak, diğeriyse üretmek ve yaratıcılıkla ilgili olan kısmı. Küçük yaşlardan beri eğitimimi de moda tasarımı üzerine yapmak istiyordum. Üretmeyi; olmayanı yaratmayı ve risk almayı çok seviyorum Bu yüzden bu yönde ilerlemeye karar verdim.

Türkiye`de moda dünyasında bir tasarımcının isim yapması giderek  zorlaşırken bu riski almanızda neler etkili oldu?
Sorunuzun anahtar kelimesi olarak "risk"i kullanmanız çok hoşuma gitti. Çünkü tasarımcının isim yapmasının risk olmasından öte benim markam; hizmet veriş tarzım; ve tasarımlarım başlı başına bir riskti. Ama ben hayatim boyunca var olanı sürdürmek yerine cesur kararlar alıp risk alarak farklı adımlar atma çabasında oldum her konuda. O yüzden bu riske girmek beni hiç düşündürmedi; bir an bile geri adim attırmadı.

Tasarımlarınızın iç çamaşırları üzerine olmasının nedeni nedir?
Ben daha önce de birkaç yerde söylediğim gibi; iki konuda tasarım yapmak istedim hep: biri ayakkabı tasarımı, diğeri ise iç çamaşırıydı. Ayakkabı tasarımını araştırdıktan sonra işin mutfağında size çok yer kalmadığını gördüm. Bu yüzden iç çamaşırı alanında da benim tasarlayıp üretmek istediğim modellerin yokluğunu göz önünde bulundurup bu yola girmeye karar verdim.

Koleksiyonlarınızda kişiye özel kadın ve erkek tasarımlar bulunuyor.Bu tasarımlarınızı müşteriler mi yönlendiriyor?
Benim senede 2 kere hazırladığım koleksiyonlar dışında kişiye özel üretim de yapmam müşterilerin beni yönlendirmesine izin vermemi ve onların içindeki tasarımcıyı da dışa vurabilmelerine aracı olmamı sağladı. Müşterilerle buluşup nasıl bir şey istediklerini fikirlerini ve ölçüm işlemlerini tamamladıktan sonra; onların yönlendirmelerini kendi yaratıcılığım ve fikirlerimle buluşturarak istedikleri tasarımı ortaya çıkarıp 2-3 hafta içinde de kendilerine teslim ediyorum.

SeLingerie iççamaşırlarına bir göz attık ve onların bikini gibi şık ve  renkli bulduk. Sizce bir iç çamaşırının albenili olması hangi özelliğine bağlı?
Tasarımın ve yaratıcılığın sınırı olmadığını düşünüyorum ben. İnsanın kendi kişiliği ve zevkleri doğrultusunda, kendini en rahat hissettiği herhangi bir tasarım objesinin içinde, kendine güvenli durabileceğine inanıyorum. Bu yüzden koleksiyonumda ışıltıdan şirinliğe, bol aksesuarlarla enerjikten romantikliğe, kadınsılıktan seksiliğe kadar geniş bir yelpazeye yer veriyorum. Her kadının içinde farklı karakterler ve ruh halleri taşıdığını düşünüyorum; bu yüzden ruh hallerine göre de "albeni" kavramı onların kendi tercihine ve seçimine kalıyor.

Kadına özel tasarımlarınızın yanında erkekler için yaptığınız tasarımlar da çok konuşuluyor.Türkiye`de erkeklerin iç giyime  karşı tutumu nasıl, rağbet çok var mı?
Türkiye`de erkek iç çamaşırıyla ilgili çok büyük bir sıkıntı var maalesef. Bir iki yabancı marka dışında ne bir üçüncü alternatif ne de yerli bir marka var tercih edilen. En kısa zamanda bu konuya da yönelmek istiyorum.

Müşterileriniz size ve ürünlerinize nasıl ulaşabilir?
www.selingerie.com adresinden markayla-benimle ilgili bilgilere ve koleksiyon görsellerine ulaşabilirler. Buradan mail atarak bana ulaşabilirler. Mail ulaşımıyla ilgili çok hassas davranıyoruz ve en kısa zamanda herkese geri dönebilmeye gayret ediyoruz o yüzden bana gönül rahatlığıyla mail yoluyla ulaşabilirler.

Son olarak ürünlerinizdeki fiyat aralığı nedir?
Bu yeni koleksiyonun fiyat aralığı 140 TL ve 190 TL civarında. Kişiye özel tasarımlarda ise daha farklı, isteklerin zenginliğine göre fiyatlar belirleniyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI