Ana SayfaModaSanemiko Özel Tasarım Ayakkabılar

Sanemiko Özel Tasarım Ayakkabılar

Kadınların en büyük tutkularından biri olan ayakkabıların bir de sadece sizin için olanını düşünün… En özel günüzünde giyeceğiniz ayakkabı sadece sizin için ve size özel olarak tasarlanıyor, tüm bakışların üzerinizde olduğu gün rahat ve özel tasarımıyla gelinliğinizi bütünlüyor. Veya hamileliğinizde en rahat babet modellerinin üzerinde sadece size ve çocuğunuza özel tasarımlar oluyor… 

İşte tüm bu özel tasarımları hayata geçiren kişiyle sizi tanıştırmak istiyoruz: Sanem Sevgen! Genç tasarımcı, markası Sanemiko ile özel günlerinizde tasarımlarıyla yanınızda oluyor. Hem de sadece `size` özel tasarımlarla. Peki ama bu özel tasarımlara nasıl sahip olabilirsiniz? Sipariş süreci nasıl işliyor? Tam ayak numaranız nasıl tutturuluyor? gibi aklınıza takılabilecek tüm soruları sizin için Sanem Sevgen`e sorduk. İşte cevaplar:

 -Kısaca kendinizden bahsedebilir misiniz?
1987 izmir doğumluyum. İzmir Özel Türk Koleji’nin ardından Yeditepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünü %100 YÖK bursu ile okudum. 3 kuşak sanatçı bir aileden geliyorum bunun olumlu etkileri hayatımın her alanına yansıdı. Ailem her zaman hayallerimin peşinden gitmem ve beni mutlu eden işi yapmam konusunda bana destek oldu. Ben de bu yolu izleyerek bugüne geldim.

-Sanemiko’da özel tasarımlar olarak neler var? Sadece gelin ayakkabısı mı?
Gelin ayakkabıları dışında günlük kullanıma uygun babet ve topuklu  ayakkabılar, abiye modeller, sahne ve hamile ayakkabıları, çantalar ve ipad kılıfları da hazırlıyoruz.

– Bu renkli tasarımların sipariş süreci nasıl işliyor? Tasarım konusuna biz de dahil olabiliyor muyuz? Yoksa tasarım kısmı tamamen sizde mi?
Öncelikle müşteri bana hayalini anlatıyor, ayakkabısında muhakkak olmasını istediği detayları belirtiyor. Kimisi ayakkabısını kullanacağı elbisesini ya da gelinliğini alıp geliyor, şehir dışında olan müşterilerim fotoğraflarını yolluyorlar. Ben de onların hayallerini ve hikayelerini dinledikten sonra farklı alternatifler sunuyorum. Ortak bir noktada karar kılıyoruz ya da tamamen bana bırakıyorlar ki çoğunlukla bu oluyor. Hatta daha gelinliği belli olmadan ayakkabısından başlayan gelinlerim çok. Ben onların hayallerini elle tutulur hale getiriyorum. Bu süreçte müşterilerimle sürekli iletişim halinde oluyoruz. Günün herhangi bir saatinde beni diledikleri gibi arayabiliyorlar. Sonraki süreçte atölye kısmı başlıyor. Hiç bir zaman oturup uzun uzun ne yapsam diye düşünmem, o an oluşur kafamda her şey ve ayakkabı başlamadan biter benim için. Gelin ayakkabılarım ve günlük kullanıma uygun ayakkabılarımdan bazıları Almanya’da Grassi Museum’a girdi.

-Mesela ben özel bir şekil veya yazı istiyorum ayakkabımda daha önce yapılmamış, bunu gerçekleştirmek mümkün mü? Tasarımda sınırlarımız neler?
Tabii ki mümkün. Tasarımda sınırımız sadece sizin ve benim hayal gücümüzün sınırları.

– Düğün gününde kimisi gecenin ilerleyen saatlerinde rahat olmak istiyor. Bu sebeple aynı ayakkabının hem topuklu hem de babetini alma şansımız var mı? Bu tarz paketleriniz var mı?
Evet var. Hem babet hem topuklu yaptıran gelinlerim de var. Hiç babete geçmeyip bütün gece Sanemiko’larının üzerinde duran gelinlerim de var. Çünkü ayakkabılar el işçiliği ile üretiliyor. Rahat olmayan hiç bir ayakkabıyı sadece güzel göründüğü için üretmiyorum. Her kalıbı önce kendim kullanıyorum ki (olumsuz bir geri dönüş olursa ki bu güne kadar olmadı) müşterime verebilecek yanıtım olsun. Farklı gelin paketlerimiz de mevcut. Topuklu, hazırlık terliği, spor ayakkabı ve babet içeren.

-Topuk boyu için seçme şansımız var mı? Yoksa hepsi aynı uzunluk ve platformda mı?
1cm’den 15 cm’e kadar farklı topuk boyu ve platform seçenekleri arasından tercih yapabiliyorsunuz. Örneğin bu yıl kır düğünleri için dolgu topuk alternatifini de ekledik. İlkbahar-yaz gelin koleksiyonunda görücüye çıkacak.

– Kendimize en uygununu seçmek için herhangi bir şekilde ayakkabıları önceden deneme şansımız var mı?
İzmirli müşterilerim için showroom’da gelip kalıp deneme imkanı var. Farklı şehirlerdeki müşterilerimiz de bu imkandan mahrum bırakmamak adına adreslerine deneme ayakkabısı yolluyoruz. Ardından seçtikleri numarada ayakkabıları kendileri için sıfırdan üretiliyor. Şu an Türkiye`de böyle bir hizmet veren başka bir marka daha yok.

–  Ayakkabılarınızda hangi maddeyi kullanıyorsunuz? Hepsi %100 deri mi?
Hepsi %100 deri, el işçiliğiyle üretilip yine el işçiliğiyle hazırlanıyor ve alıcıyla buluşuyor.

-Ayakkabıların üzerindeki boyaların ıslak bezle silindiğinde veya yağmurda çıkması söz konusu mu?
Kesinlikle söz konusu değil hatta temizliğini nemli bir bezle yapabilirler. Sadece aseton ve alkol gibi uçucu maddelerden uzak tutmalılar.

-Gördüğümüz kadarıyla koleksiyonlarınıza bir de hamile koleksiyonu eklemişsiniz. Bu ayakkabıların diğerlerinden bir farkı var mı?
Doğacak bebeğin cinsiyetine göre şekilleniyor ve renkleniyor ayakkabılar. Bebeğin adı belli ise ayakkabının herhangi bir yerinde isteğe bağlı olarak kullanıyoruz. Cinsiyetine bağlı oyuncaklar vs. ile hareketlendiriyoruz ayakkabıları. Bu ayakkabılarımdan biri "Virtual Shoe Museum"da sergileniyor.

– Sipariş verdikten sonra ortalama kaç gün sonra ayakkabılarımıza kavuşabiliyoruz?
10-20 iş günü içerisinde hazırlanıyor. 

–  Peki ya fiyatlar nasıl? Örneğin özel tasarım bir gelin ayakkabısı ortalama ne kadar? Babetler de durum nedir? Bir de ikisini beraber sipariş etme durumunda özel bir fiyat uygulamanız var mı?
Sipariş üzerine ayakkabı hazırladığımızdan fiyatlar değişiklik gösteriyor. Bu konuda birebir iletişime geçildiğinde konuşmayı tercih ediyorum.

-Peki sipariş vermek ve daha detaylı bilgi almak için sizinle nasıl iletişime geçmeliler?
Sanemiko showroom- Talatpaşa cad. 1434 sok no 2 perk apt. kat 2 daire 8 Alsancak İzmir. Randevu ile çalışıyoruz. 0232 463 77 26

* Sanemiko tasarımlı gelin ve hamile ayakkabılarını yakından incelemek ve kendi modeliniz için ilham almak için lütfen fotogaleriye tıklayınız.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI