Ana SayfaTeknolojiSamsung'dan Yeni Asistan, Bixby

Samsung’dan Yeni Asistan, Bixby

Samsung’un Galaxy S8’le birlikte yeni asistanı Bixby’i tanıtacağı çok uzun bir süredir biliniyor. Dönem dönem hakkında bazı bilgiler ortaya çıkan asistanın son olarak dil seçenekleriyle ilgili bazı detaylar internet ortamına sızmıştı. Şimdi ise Samsung’un aldığı yeni bir patent, Bixby’nin olası bir özelliğini gün ışığına çıkarıyor.
 
Güney Koreli şirket Samsung Hello isminin haklarını almış durumda. İsim hakkıyla ilgili detayların yer aldığı sayfada asistanla ilgili bazı bilgilere de erişilebiliyor. Buna göre Samsung Hello isimli Bixby özelliğiyle hava durumu sorulabiliyor, notlar alınabiliyor, müziğin kontrol edilmesi sağlanıyor, telefon defteri organize edilebiliyor ve kişiselleştirilmiş haberler ya da makaleler alınabiliyor.
 
Samsung’un Hello’sunu Microsoft’un Hello’suyla karıştırmamak gerekiyor. Microsoft Hello biyometrk kimlik olarak kullanılıyor ve cihazlara güvenli şekilde erişilebilmesini sağlıyor.
 
Hello isminin bir komut olarak kullanılabileceği söyleniyor. Hello şeklinde Bixby’e seslenen kullanıcının asistanı aktif hale getireceği ve sonrasında istediği komutu verebileceği söyleniyor. Asistanların bazıları birkaç farklı komutla aktif hale gelebiliyor. Örneğin Alexa kendi uyandırma komutunun haricinde Computer komutuyla da dinlemeye geçebiliyor. Bu komutla Star Trek’e de gönderme yapılmış olunuyor. Samsung yalnızca tek bir uyandırma komutu mu kullanacak yoksa birden fazla komutla mı aktif hale gelecek bu henüz bilinmiyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI