Ana SayfaTeknolojiSamsung otizmli çocuklar için hazırladığı uygulamayı tanıttı

Samsung otizmli çocuklar için hazırladığı uygulamayı tanıttı

Samsung Electronics tarafından hayata geçirilen “Look At Me” uygulaması, otizmli çocukların iletişim becerilerini geliştirerek, çevreleri ile daha sağlıklı iletişim kurmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Uygulamanın Çıkış Noktası

Otizmli çocukların çoğunun insanlarla göz teması kurmakta ve bu teması sürdürmekte zorlandıkları biliniyor. Bu da çocuklar büyüdükçe, sosyal yaşamlarını etkileyebilecek olan bir sorun olarak öne çıkıyor. Yapılan araştırmalar, otizmli çocukların akıllı cihazlarla etkileşimden hoşlandıklarını ortaya koyuyor. Samsung bu amaçla; Seul Ulusal Üniversitesi ve Yonsei Üniversitesi’nden doktor ve profesörlerle işbirliği yaparak, “Look At Me” uygulamasını geliştirdi. Uygulamanın gelişim sürecinde, 20 çocuk üzerinde 8 hafta boyunca süren ortak bir klinik çalışma gerçekleştirdi.

Nasıl Çalışıyor?

Uygulamayı kullanan çocuklar, cihazın kamera fonksiyonu aracılığıyla karşılarındaki kişinin duygu durumunu anlayabiliyor ve yüzleri hatırlayabiliyorlar. Yedi farklı eğlenceli ve etkileşimli görev, çocukların ilgisini canlı tutarken, uygulamaya yerleştirilen ödül-puan sistemi ile sesli ve görsel efektler, çocukların motivasyonunu artırıyor. Her bir görev, gün içinde yaklaşık 15-20 dakikada tamamlanabiliyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI