Ana SayfaYaşamSakallı Erkekler mi, Sakalsız Erkekler mi?

Sakallı Erkekler mi, Sakalsız Erkekler mi?

Sakal modası yeni yeni mi oluşuyor yoksa hep var mıydı? Bu soruya evrim açısından bakacak olursak “hep vardı” şeklinde cevap verebiliriz. Yapılan son araştırmalarda sakallı erkeklerin 1-0 önde olduğu kanıtlandı.

Erkek Cazibesinin Sırları

Yakın zamanda yapılan bir araştırmada, kadınların sakallı erkekleri hem sosyal hem de fiziksel olarak daha çekici ve baskın bulduklarını göstermiştir.

Queensland Üniversitesi bu araştırmayı 18-70 yaş arasında 919 kadınla birlikte yaptı. Her birine erkelerin sakallı ve sakalsız fotoğrafları gösterildi ve bu fotoğrafların değerlendirilmesi istendi. Katılımcılar toplamda 30 erkek görüntüsüne baktılar: her fotoğrafta erkeklerin önce sakalsız sonra sakallı hallerini gördüler. Kadınlar bu fotoğrafları hem kısa vadeli hem de uzun vadeli ilişkiler içinde düşünerek değerlendirdi.

Sizce sonuç nasıl oldu? Tabii ki de sakallı görünümler birçok kadın tarafından tercih edildi. Bir erkekte “sakal ne kadar yoğunsa o kadar çekicidir” sonucuna varıldı –en azından psikologlar böyle söylüyor-. Katılımcılar, özellikle de uzun vadeli ilişkileri için sakallı erkekleri daha çok tercih etmişler.

Araştırmacılar şu şekilde bir sonuca da varmış: Yüzü sakallı erkekler toplumda daha baskın ve fiziksel olarak daha kuvvetli olarak konumlandırılıyormuş.

Projenin yazarları, kadınlar, erkeklerin yüz hatlarına bakarak, o kişinin ne kadar sağlıklı ve güçlü oldukları hakkında bir sonuca varıyor ve bu da evlilik tercihlerini etkiliyor diyor.

Yani sakal ne kadar çok olursa, bir erkeğin gücü de aynı oranda çoğalır gibi bir sonuca varılıyor.  Araştırmalar aynı zamanda, sakallı erkeklerin kendilerini daha cesur hissettiklerini ve daha fazla testosteron ürettiklerini de söylüyor.

Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz: sakallı erkekler mi, sakalsız erkekler mi? 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI