Ana SayfaYaşamSaffet Emre Tonguç'tan Yeni Kitap: "Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye"

Saffet Emre Tonguç’tan Yeni Kitap: “Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye”

Bugüne kadar ‘en sevdiğim şehir’ diyerek nitelendirdiği İstanbul’un yanı sıra gezi ve seyahat hakkında 16 kitap kaleme alan Saffet Emre Tonguç, bu kez rotasını Türkiye’nin farklı bölgelerine çeviriyor. Tonguç’un Türkiye’nin 7 bölgesinden en özel varış noktalarını aktardığı yeni kitabı ‘Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye’ Hürriyet Kitap etiketiyle okuyucuyla buluşuyor.

 

32 yıllık profesyonel kariyeri boyunca 134 ülke, 1500’e yakın şehir gören Saffet Emre Tonguç yeni kitabında; vizyonu ve deneyimleriyle kaleme aldığı Türkiye’nin ayrıcalıklı rotalarını kendine has üslubu ile yorumluyor. Kendisini ‘Türkiye aşığı’ olarak tanımlayan Saffet Emre Tonguç, ‘Ayrıcalıklı Rotalar’ hakkında, “Türkiye öyle ayrıcalıklı bir ülke ki bunu başkalarına anlatabilmenin yolu, ortak hazinemizin farkına varmaktan ve kıymetini bilmekten geçiyor. Yetişen her çocuğun bu farkındalığı kazanması gerek. 16. kitabımı hazırlarken beni en çok heyecanlandıran şey bu oldu. Ben bir Türkiye âşığıyım ve aşkımı herkes duysun, bilsin, anlasın diye yazdıklarıma bir yenisini ekledim. İstanbul aşkımı bugüne kadar 10 farklı kitapla anlattığımdan, bu kitapta aşık olduğum 7 tepeli kent yok; onun yerine 7 bölgeden seçtiğim birbirinden ayrıcalıklı rotalar var” diyor.

 

Ayrıcalıklı Rotalar Türkiye; Anadolu’nun kilidi olarak yorumlanan Afyon’dan, saklı miras Amasra’ya, Baksı Müzesi’yle keşfedilmeyi bekleyen Bayburt’tan insanlık tarihini mistik bir yolculuğa davet eden Şanlıurfa’ya kadar pek çok ili hem tarihi hem doğal güzellikleri ve lezzetleriyle tanıtıyor. Kars, Kayseri, Kastamonu, Hatay, Mersin, Mardin, Ankara, Balıkesir, Edirne, Van gibi illerin yanı sıra tatil için de tercih edilen Antalya, İzmir gibi şehirler bilinmeyen yönleriyle okuyucuya aktarılıyor ve bir de mavi yolculuk rotası veriliyor.

 

Tonguç kitabında Türkiye içindeki ayrıcalıklı rotalara yoğunlaşmasının sebebini şöyle açıklıyor: “30’dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklar. Dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’den başlayan 12 bin yıllık bir geçmiş var burada. İstanbul ise üç imparatorluğa başkentlik yapmış, iki kıta üzerine kurulmuş ve içinden deniz geçen yegâne kent. 134 ülkeye rağmen favorim hâlâ Türkiye!”

 

Ayrıcalıklı Rotalar, Türkiye’yi yeniden yaşamanın muhteşem bir rehberi… Ülkemizi bu kitabın rehberliğinde yeniden keşfedeceksiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI