Ana SayfaYaşamSabancı Müzesi`nde Karşıdan Karşıya

Sabancı Müzesi`nde Karşıdan Karşıya

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM) Yunan Kiklad adaları ile Batı Anadolu’da ele geçen günümüzden 5.000 yıl önceye ait buluntuların birlikte sergileneceği yeni sergisi Karşıdan Karşıya, henüz açılmadan Yunanistan’da büyük yankı uyandırdı. Birkaç gündür Yunanistan televizyonlarının ana haber bültenleriyle yüksek tirajlı gazetelerinde sergiyle ilgili geniş haberlere yer verildi.

24 Mayıs’ta İstanbullularla buluşacak sergi, Anadolu ve Yunanistan’daki medeniyetlerin MÖ 3. Bin’e uzanan etkileşimini anlatarak, kültürlerarası diyaloğa katkıda bulunmayı hedefliyor. Ege’nin iki yakasındaki 5.000 yıllık ticari ve kültürel ilişkisinin gözler önüne serileceği sergide, Erken Tunç Çağına ait Kiklad sanatından örnekler, heykelcik, seramik ve bronz aletlerinin de aralarında bulunduğu pek çok buluntu yer alacak. Türkiye ve Yunanistan müzelerini ilk kez ortak bir çalışma çerçevesinde bir araya getiren sergide; Atina Milli Arkeoloji Müzesi, N. P. Goulandris Vakfı Kiklad Sanatı Müzesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin yanı sıra Türkiye’deki on dört farklı müzeden getirilen eserler de yer alacak.
Tarih boyunca sürekli etkileşim içinde olmuş Anadolu ve Ege adaları kültürlerinin yıllar sonra buluşacağı sergi, aynı zamanda Anadolu’nun Avrupa kültürüne katkılarını da gösterecek.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI