Ana SayfaTeknolojiRuslardan İneklere Sanal Gözlük Atağı

Ruslardan İneklere Sanal Gözlük Atağı

Gelişen teknolojik yenilikler çok farklı alanlarda kullanılmaya başlandı. Son yıllarda gelişen teknolojiler arasında şüphesiz en çok dikkat çekenlerinden biri de  VR teknolojisi. Sanal gözlük teknolojisi bu sefer farklı bir alanda ve farklı bir amaçla kullanılmaya başlandı. 

Ruslar, ineklerin daha fazla süt vermesi için VR gözlük kullanmaya başladılar. İnek VR gözlük ile nasıl daha fazla süt verir sorusunun üzerinde çalışıyorlar.

İnek VR gözlük ile daha fazla süt verir mi?

Rusya hemen her ay farklı bir teknolojik gelişme ya da kullanımla haberlerde yer alıyor. Bu sefer de Ruslar yine ilginç bir deneye imza attılar. Rusya Federasyonu Tarım ve Gıda Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Rus çiftçiler veterinerler ile birlikte bir araştırmaya dahil olarak ineklere VR gözlük takmaya başladı. Açıklamalara göre inekler sürü halinde psikoljik olarak daha iyi hissediyorlar ve daha fazla süt üretebiliyorlar.
Rus çiftçiler sadece inekler değil, tarımın değişik alanlarında farklı teknolojiler kullanmaya, var olan teknolojileri tarım alanlarına dahil etmeye devam ediyorlar.

İlk olarak VR gözlük takan inekler, daha az kaygı duyuyor ve stresten uzaklaşmaya başlıyor. Deneyin ikinci aşamasında ise ineklerin VR gözlük taktıktan sonra süt üretiminde ne gibi değişikliklerin olduğu gözlemlenecek. 
İnekler, bulutlu bir günde, çorak bir alanda yaşadıklarında kendilerini pek de iyi hissetmiyorlar. Gözlerine VR gözlük takan ineklere bu kaygıdan, stresten uzaklaşmaları için bol yeşillikli çayır çimen ve güneşli bir hava gösteriliyor.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI