Ana SayfaMagazinRosie Huntington-Whiteley Unicef ile Güney Afrika'da

Rosie Huntington-Whiteley Unicef ile Güney Afrika’da

Bir Victoria’s Secret meleği olan Rosie Huntington-Whiteley Unicef ile beraber bölgedeki su ve yiyecek kaynağı krizini gözlemlemek için güney Afrika’daki Lesotho ülkesini ziyaret etti.

Gezisiyle ilkgili ilk izlenimlerini genç model; “Ülkenin başkenti Maseru’ya doğru yolumuzda, Unicef’in bana daha önceden söylediği kuraklığın etkilerini gözden kaçırmak imkansızdı. Havaalanından şehire doğru giderken, manzaraya kahverengi ve sarı tarlalar hükmediyordu. Baktığınız her yer çatlaktı, araziler ve nehirler tamamen kurumuştu.” diyerek belirtti.

Gittiği bölgedeki aileler ve çocuklarla tanışan Huntington-Whiteley, “Tanıştığım her çocuğun ve ailenin hayatlarının ne kadar zorlaştığına dair kendilerine özgü hikayeleri vardı: yataklarına aç giren çocuklar, okula gidemeyenler, sağlık ocaklarına gitmek için veya hayati önemi olan tedavi ve aşılar durumu olmayanlar… Korkutucu olan şey ise durum gittikçe kötüye gidiyor.” diyerek durumun aciliyetini vurguladı.

Model, bölgedeki diğer sorunlara da değindi. Genç kızların maruz kaldığı baskıların onları nasıl etkilediğini, ziyaret ettiği bir gençlik merkezindeki piyesle izleyen Huntington-Whiteley, “Ailelerinin üzerindeki baskı arttıkça çoğu genç kız kendilerini desteklemek için erkek arkadaş arıyor ve bu onları daha fazla tehlikeye açık hale getiriyor, örneğin HIV gibi. Unicef’in bildirdiğine göre bazı durumlarda kadınlar veya genç kızlar yemek karşılığında cinsel ilişkiye girmeye razı oluyor. genç kızların hayatta kalmak için böyle bir durumda kalmasının düşüncesi bile gerçekten içler acısı.” dedi.

Rosie Huntington-Whiteley; “Yardımımıza böyle çaresizce muhtaç oldukları bu dönemde bu ailelerin unutulmaması çok önemli. Herkesi, bu çocukların vahim bir şekilde ihtiyacı olan yemek, ilaç ve temiz su yardımları için Unicef’e destek olmaya davet ediyorum.” diyerek, toplumu bu trajediyi düşünmeye davet etti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI