Ana SayfaRöportajRöportaj: Zeynep Tosun

Röportaj: Zeynep Tosun

Koton’la yollarınız nasıl  kesişti?
 
Koton zaten sevdiğim ve takip ettiğim bir markaydı, sevgili Gülden Yılmaz’dan böyle bir iş birliği teklifi geldiğinde de çok mutlu oldum. Koton ile bu sezon ilk iş birliğimizi gerçekleştirdik ve Koton ile Zeynep Tosun kadınlarını bir araya getirdik. Koton gibi enerjisi yüksek bir marka ile devam ettiğimiz bu keyifli iş ortaklığı sonucu ortaya çıkan Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu benim için heyecan verici bir çalışma oldu. Bugüne kadar hazır giyim ve couture koleksiyonlarımla pek çok kişiyi tasarımlarımla buluşturdum. Belirli bir çizgimin olduğuna ve Zeynep Tosun tasarımlarının kendini fark ettirdiğine inanıyorum. Koton ile hayata geçirdiğimiz koleksiyon ile de Zeynep Tosun tasarımlarını daha geniş kitlelere ulaştırıyor olacağız.
 
Koleksiyon kimlere hitap ediyor diyebiliriz?
 
Koton ve Zeynep Tosun kadınlarını bir araya getirdiğimiz Zeynep Tosun for Koton koleksiyonu, ilhamını şehirli kadının gücünden ve hayatından alıyor. Biz enerjisi yüksek, dinamik ve abiyenin gençleştiği bir ‘partywear’ koleksiyonu hazırladık. Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu özgür ve özgün ruhlu her kadının sahip olmak isteyeceği eğlenceli ve iddialı tasarımlardan oluşuyor. Elbiselerin ruhunu göz önüne aldığımızda günlük hayatın yoğun akışından havalı tarzı ile sıyrılan, yaşı ve ruhu genç tüm kadınların koleksiyonu seveceğine inanıyorum.

 Sezon trendlerinden biraz bahsedebilir misiniz, koleksiyonda bizleri neler bekliyor?
 
Tasarımları hazırlarken eğlenmeyi ve dans etmeyi seven, bunları yaparken de kendini bütünüyle özgüvenli hisseden kadınları hayal ettik. Ben de dışarı çıktığımda dans etmeyi ve eğlenmeyi çok seviyorum, bunun için neye ihtiyaç olabileceğini de çok iyi tahmin edebiliyorum. İlk sezonumuzda feminen ve dinamik siluetlere sahip flörtöz yapısı olan 23 parçalık eğlenceli bir koleksiyon sunduk. Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu hem enerjik hem de hareketleri kısıtlamayan özgür tasarımlardan oluşuyor.
 
Tasarımlardaki detaylara değinecek olursak; koleksiyonda kadife, dantel, krep ve payetlerin kullanıldığı parti elbiseleri yer alıyor. Ben elbiseleri hareketlendirmeyi seviyorum, özellikle de volanları kullanmayı… Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu’nda da uçuşan detaylar ve kat kat kumaşlar ile hareket ettikçe eğlenen, dans eden volan detaylı tasarımlar bulunuyor. 
 
Sezonun trendlerinde bu yıl parlak kumaşlar, payetler ve nakış işlemeler ön plana çıktı. Koton ile birlikte benim de tasarım yolculuğuma kattığım yeniliklerden biri de tasarımlardaki payet kullanımı oldu sanırım. Payetleri daha önce çok kullanmayı tercih etmiyordum ancak Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonumuzda payetli tasarımlara da yer verdik. Ancak o payetleri nakışlarla süsleyerek farklı bir ruha büründürdük.
 
Kış sezonunun ruhuna aykırı ama bir o kadar çekici çiçek nakışlarıyla da tasarımlarımıza küçük dokunuşlar yaptık. Koleksiyonda genel olarak siyah, bej ve lacivert renkler hakim ama araya hem çarpıcı olması için hem de yılbaşı ruhuna uygun olarak bir de süper enerjik  kırmızı elbise ekledik.  Kadife kemer detayı ve geniş volanlı kollarıyla bu tasarımının yeni yıla girerken iddialı stillere eşlik edeceğine inanıyorum.

Marka ve tasarımcı iş birliklerini nasıl buluyorsunuz?
Moda dünyasını bir bütün olarak düşünseniz de marka ve tasarımcıların yolculuğu birbirinden farklı oluyor. Zeynep Tosun markasından yola çıkarak anlatmam gerekirse, ben hem couture hem de hazır giyim tasarımları yapıyorum. Kişiye özel tasarımlara imza attığım ve kapsül koleksiyonlar hazırladığım için de senede yaptığım üretim sayısı belirli bir sayıda kalıyor. Benim tasarımlarımın herkes tarafından ulaşılabilir olması hem lokasyon hem fiyat hem de üretim adedi olarak pek mümkün olmuyor. Ancak Koton’a baktığımızda üretim hacminin çok ciddi bir büyüklükte olduğunu görüyoruz. 500’e yakın mağaza sayısı ile hem Türkiye’de hem de yurt dışında pek çok moda severle tasarımlarını buluşturuyor.

Zeynep Tosun for Koton Koleksiyonu ile şimdi seçili onlarca Koton mağazası ve koton.com’da moda severlerle buluşuyoruz. Ulaşılabilir lüks kavramının altını çizdiğimiz iş birliğimiz ile Zeynep Tosun tasarımlarına sahip olmak isteyen her kadının gardırobuna gireceğimize inanıyorum. 129.99 TL ile 249.99 TL arasında değişen fiyat aralığımız, sezon trendlerini yansıttığımız dans eden partywear koleksiyonumuz ile özel davet ve gecelerin iddialı stillerine imza atacağız.
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI