Ana SayfaRöportajRöportaj: Özlem Süer

Röportaj: Özlem Süer

“Özlem Süer” adını duyduğumuz zaman akıllarımızda romantik ve bohem tasarımda, masalsı gelinlikler canlanıyor. Bu tarz sizin imzanız oldu diyebilir miyiz?
Dünyada 50 noktada satışı olan ‘’Özlem Süer White” adlı gelinlik koleksiyonunu oluşturan tasarımların öyküsü, dokusu ve renkleri natürel formların barındırdığı romantizmden ilham alınarak ortaya çıktı. İlham aldığı olay ve kavramların isimlerini taşıyan koleksiyonların parçalarının yanı sıra aksesuarlar da zarif konseptlerden esinlenilerek tasarlandı. Yalın formlarla yeni tekstürlü kumaşların kullanıldığı koleksiyonlarımızda, markamızın romantik yorumu da gözlerden kaçmıyor…
 
29 senedir üreten, dünyanın pek çok yerinde başarılara imza atmış bir tasarımcı olarak, tasarım sürecinde nelerden ilham alırsınız? Sizi neler etkiler?
Bu sorunun cevabı aslında “her şey”. Bir tasarımcı olarak okuduğum kitaplardan tutun, dinlediğim şarkılara, gezdiğim yerlerden yediğim yemeklere kadar her şey bana ilham veriyor. Ekibimizdeki herkesin hayattan aldığı ilhamları birleştirdiğimizde ise ortaya çok renkli ve çok kültürlü koleksiyonlar çıkıyor. En çok da seyahat ettiğim yerlerden ilham alıyorum. Bir ülkeye gittiğimde mutlaka uğradığım iki durak var: antika pazarları ve jazz club’lar. Aldığım ilhamı ise ekibimle paylaşıyorum. O ilhamı birlikte büyütüyoruz.
 
Peki 2018 İlkbahar/Yaz gelinlik tasarımlarınız romantizm vaat ediyor mu? Koleksiyon hakkında bilgi verir misiniz?
2018 koleksiyonumuzu İstanbul’un tarihiyle ön plana çıkan bölgelerinden biri olan Pera’nın ruhuna ve ihtişamına şahit olduğumuz Pera Palace’ın geçmiş ve gelecek arasındaki bağlarından yola çıkarak hazırladık.Blanche de Pera I’in devamı niteliğinde bir koleksiyon oldu bu yılki seçkimiz. Blanche de Pera II, dünyadan çok iyi geri dönüşler alıyor. 2018 İlkbahar/Yaz koleksiyonumuz oldukça deneysel tatlar taşıyor bu sezonda. Milano ve Londra üzerinden hareket eden koleksiyonda romantik ve bohem parçaları moda severlerle buluşturduk. Natürel kesimlerin avant-garde dokunuşlarla buluştuğu koleksiyonda beyazdan, inci tonlarına, ivory’den açık pudralara, off-white’dan açık vintage vizonlara kadar geniş bir renk skalası var… Yarı-değerli taşları, incileri,tüyleri, üç boyutlu aksesuarları kullandığımız koleksiyonda natüralist dokuyu transparan hislerle vermeye çalıştık. Vintage görünümleri modernize ederken, silüetler daha hafif, yalın ama çok çarpıcı oldu…
 
Vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl yapılmalıdır?   
Klasik bir cevap olacak ancak gelinler vücutlarını iyi tanımalılar. Hayal ettikleri ile kendi beden gerçekleri arasındaki noktayı iyi tespit etmeleri gerekiyor. Bu konuda bize başvuran gelinlerin bizimle birlikte doğru proporsiyonlarda giyinmeyi öğrenerek oluşturdukları prensipleri sadece gelinlikte değil günlük hayat dinamiklerinde de uygulayabildiklerini söyleyebilirim. Öncelikle gelinin ön plana çıkarılması gereken noktasını tespit etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Tasarımın bir tarafı matematik gibidir, formüller ve hesaplar vardır. Ben bu noktayı önemsiyorum. Ön plana çıkartılacak nokta belirlendikten sonra detaylar yavaş yavaş işlenmeye başlıyor. Eğer omuzlarınız geniş ve yuvarlaksa, askısız bir formu harika taşıyacaksınızdır ya da belki halter bir formu. Ama tabi bence vücudun proporsiyonu en önemlisi.
 
Uzun kollu gelinlikler zarafetiyle gelin adaylarını ayrıca etkileyen modeller arasında. Bu gelinlikleri yeni sezonda da görecek miyiz?
Uzun kollar 2018’de de karşımızda. Uzun zamandan beri popülerliğini koruyan uzun kollarda 2018 için farklı olan dokusuysa, gelinliklerin karmaşık detaylarla süslenecek olmaları (Bel manşetleri, dişiliği ön plana çıkaran formlar ve farklı kesimler). Öne çıkan eğilimlerden birisi de “cold shoulder”. Düşük omuzlar, uzun kol trendiyle bir uyumsuzluk yaratmıyor, tam aksine birbirlerini harika bir şekilde tamamlıyorlar.
 
Duvak konusunda bize ne gibi öneriler verebilirsiniz?
Duvak gelinliğin en önemli tamamlayıcısı… Törenin kapsamına göre duvağın büyüklüğü, şekli değişebiliyor. Bütün tören boyunca duvağı taşımak zor olabiliyor, o nedenle seremoninin ardından duvağı çıkartıp bir saç aksesuarıyla gelinliği tamamlamak çok hoş görünüyor.

Romantik bir gelinliği en doğru şekilde tamamlayan saç modeli hangisi olacaktır? 
2018 gelin saçı modellerinde ve düğünlerde, topuzlar popülerliğini koruyor. Çünkü topuz saç bir stil olarak gelinlerde; bir “kendini yeniden bulma” ve bir “kraliçe” etkisi yaratıyor. Her yerde görmeye alışık olduğumuz, klasik topuzlardan değil; her zaman olduğu gibi yaratıcılıktan, stilden ve fark yaratan tasarımlardan (belki sanat demek daha doğru olur) bahsediyoruz. Tabii her düğünde kendini gösteren natürel saç aksesuarları da gelinlerin büyük ilgi gösterdiği bir konsept…
 
Gelin çiçeklerinde trend nedir? 
Gelin buketlerinde hangi renkler ön planda diye soruyorsanız, cevap kesinlikle “Blush Rose”. Hem şimdiyi hem de geleceği içine alan bir renk; çünkü daima trend ve “timeless” bir niteliğe sahip. Geçen sene toplu ve dinamik duran buketler popülerken bu sene dağınık aranjmanlar daha çok tercih ediliyor.
 
Son günlerin en çok konuşulan ve yerli-yabancı basında, sosyal medyada hakkında yorumlar yapılan gelini Meghan Markle hakkındaki görüşlerinizi öğrenmeyi çok isteriz. Gelinlik, saç ve makyaj tercihleri olarak sizce kendisi nasıl bir gelindi?  
Öncelikle Meghan Markle kraliyet ailesinin birçok tabusunu yıkan, Amerikalı bir gelin olarak karşımıza çıkıyor. Tercih ettiği gelinlik Fransız bir moda evinden çıkması da İngiltere basının ilgisini daha çok çekiyor. Zarif ve geleneksel olarak tanımlayabileceğim gelinliğini sade bir makyaj ile tamamlaması günümüzün hızlı zaman akışının getirdiği yalınlığa müthiş bir vurgu yapmış. Ayrıca çok kültürlü yapının moda ile entegrasyonun Royal Wedding’de karşımıza çıkması keyifli bir tesadüf oldu. Tüm bu etkenlerin totalinde, gelinliğin de böyle zarif, kendi iç kültürünü yansıtan bir konseptinin olması iyi bir bütünleyici olgu oldu…

   Vakit ayırıp sorularımızı cevaplandırdığı için Özlem Hanım’a sonsuz teşekkürler. Röportajımızın gelin adayı okuyucularımıza bu özel günleri için yapacakları tercihlerde yol göstereceğini umuyoruz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI