Ana SayfaRöportajRöportaj: Melike Şahin ile Kısa Bir Söyleşi

Röportaj: Melike Şahin ile Kısa Bir Söyleşi

Yeni albüm çalışmanızı yayınladınız. Dinleyicilerden gelen tepkiler nasıl? 

Vallahi tepkiler şahane. Gönül isterdi ki konserlerimde ölçebileyim alkışlardan ama kısmet değilmiş. Ben de gün aşırı Youtube, Twitter, Instagram’da yorumları okuyarak anlamaya çalışıyorum nasıl gittiğini. Şu ana kadar çok memnunum açıkçası. Dinleyicim çok ısrar etmişti albüm yapmam konusunda zaten. Merhem’i her şarkısıyla sahiplendiklerini görüyorum ve çok mutlu oluyorum tabii ki. 

Sizi Spotify projesi kapsamında NY Times Square billboard’larında gördük, nasıl oldu bu? 

Spotify EQUAL’ın promosyonu için tüm ülkelerden liste temsilcisi sanatçıların fotoğraflarını billboard’da yayınladı. Ben de Türkiye’yi temsilen fotoğrafımla o büyük meydanda belirmiş oldum. Bir insan ömründe kaç kere başına gelebilir böyle bir hadise bilemiyorum. Çok keyifli bir deneyimdi uzaktan da olsa izlemek. 

Spotify’ın EQUAL Müzik Programı nedir? Türkiye elçisi olarak biraz sizden de dinleyelim mi?

Aslında Spotify, EQUAL Müzik Programını Mart ayında Dünya Kadınlar Günü’nde duyurmuştu. Şimdi bu program, müzik sektöründe kadın eşitliğini güçlendirmek üzere daha kapsamlı bir hale geldi. Dünyada müzik chart’larına bakınca beş sanatçıdan sadece biri kadın. Programın pek çok detayı var ama ben özellikle çalma listeleri kısmına değineyim elimden geldiğince. EQUAL Müzik Programı içinde global bir çalma listesi yer alıyor. Bunu “Best-of” bir liste gibi düşünebilirsiniz, dünyanın dört bir yanından EQUAL programına dahil olan kadın sanatçıların müziklerinden oluşuyor ve liste her ay yenileniyor. Ben de son albümüm ‘Merhem’den ‘Uykumun Boynunu Bükme’ adlı şarkım ile bu ay EQUAL global listesinde yer alıyorum, gururluyum. Program kapsamında ayrıca yerel çalma listeleri de var. 50’den fazla ülkeden kadın sanatçı, kendi ülkelerine özel olarak hazırlanan EQUAL yerel çalma listesinde yer alıyor. EQUAL Türkiye çalma listesine de “Nasır” ile katıldım ve işlerine hayran olduğum dostlarımla bu listede buluştum, çok mutluyum. Listenin ilk kapak sanatçısı 
olmak da çok şahane. 

Müzik dünyasında kadınları güçlü buluyor musunuz? Özellikle Türkiye açısından bakarsak nasıl yorumlarsınız? 

Her sektörde olduğu gibi müzik sektöründe de bir erkek dominasyonu var. Bunun pek çok sebebi var elbette. Biz de isteriz kadın/erkek sanatçı olarak ayrılmayalım, ama görünen o ki bu ayrımları yıkmak için yolumuz uzun. Bu açıdan dijital müzik platformlarının EQUAL gibi kadın müzisyenleri destekleyici çalışmalar yapması önemli. Hayatı boyunca patriyarkanın baskılayıcı çemberiyle mücadele etmek zorunda olan bizler için kalkıp bir de sanat yapmak elbette kolay değil. Söylediğimiz sözün değersiz sayıldığı, bedenimizin sürekli olarak politik alana dahil edilmeye çalışıldığı yıpratıcı bir atmosferi soluyoruz. Biz zaten amazon savaşçısı gibi sürekli bir mücadele içindeyiz ve beraber güçlü olduğumuzun bilincindeyiz. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI