Ana SayfaRöportajRöportaj: İpek ve Cemre Öğün

Röportaj: İpek ve Cemre Öğün

İstediğiniz model bir bikini bulmadan eve geri dönüyorsunuz. Bu olay her kadının başına mutlaka gelmiştir. Beğendiğimiz model olsa rengi olmaz, rengi olsa o model vücudumuza asla uymaz ve bunun gibi bir sürü şey.. İpek ve Cemre Öğün kardeşler, bu dertten muzdarip olanlar için bir marka kurmuş. Kişiye özel bikini tasarlıyorlar..

Pecca Designs markası nasıl kuruldu?
Pecca Designs bir plaj giyim ve bodysuit markası. Kadınların mayo, bikini ve body alırken kendi vücut tiplerine özel ve oldukça spesifik istekleri oluyor, bu istek ve beğenileri hazır giyim markalarının karşılaması da çok zor. Buradan yola çıkarak her kadının kendi bedenine ve zevkine uygun parçalara ulaşmasını sağlayacak bir marka oluşturmayı düşündük, bunu yaparken de kendi deneyimlerimizi ve bu tip özel ürünler alırken zorlandığımız noktaları temel aldık. 
 
Kişiye özel bikini tasarlamak nereden aklınıza geldi?
Aslında her kadının kendisini neyin içinde rahat ve güzel hissedeceğine dair oldukça mutlaka bir fikri oluyor, ama maalesef hazır giyim markaları kadın vücudunu trendlere bağlı şablonlara oturtmaya ve şekillendirmeye çalışıyor. Biz ise Pecca Designs olarak, müşterilerimizin beden ölçüleri ve şekilleri doğrultusundaki istediklerini göz önünde bulundurarak, sipariş üzerine üretim yapıyoruz. Koleksiyondaki modelleri onlar için özelleştiriyoruz. Örneğin bazı müşterilerimiz bikini altlarında arka kısmının daha kapalı olmasını tercih ederken bazıları brazilian cut veya hipster cut gibi kesimleri tercih ediyor. Bu istekler bizim içi çok değerli çünkü sonuçta, kimse bir kadının vücudunu kendisinden daha iyi tanıyamaz. 

Ne kadar zamandır bu işi yapıyorsunuz?
Sitemiz yaklaşık 2 aydır aktif, tabi bunun öncesinde uzun bir hazırlık dönemimiz oldu. 

Tasarımlarınız belirli mi? yoksa kişinin istediği gibi bir bikini tasarlıyor musunuz?
Tasarımlarımız belirli, her sezon farklı modellerden oluşan koleksiyonlar hazırlayacağız ama, müşterilerimizin özel isteklerine göre modellerin kesimlerinde değişiklikler yapabiliyoruz ve beden ölçülerine göre üretim yapıyoruz. 

Renk sınırınız var mı?
2017 yaz sezonuna beş farklı renk ile başladık, ama özel isteklere cevap verebilmemizi sağlayan bir üretici ile çalışıyoruz. Bu sayede müşterilerimize mümkün olduğunca çok opsiyon sunmayı ve hayal ettikleri ürünü temin etmeyi hedefliyoruz. 

En çok sipariş nasıl vücut tiplerinden geliyor?
Markanın aktif olduğu bu kısa sürede bizi en çok sevindiren ve motive eden şey birbirinden çok farklı vücut tiplerine sahip kadınlardan sipariş almamız oldu. Müşterilerimizin sipariş verirken bizimle vücut ölçülerini ve özel isteklerini paylaşıyor olması markanın doğru bir noktaya dokunduğunu gösterdi bize. Moda ve giyim endüstrisi oldukça hızlı bir şekilde değişiyor, bundan birkaç yıl önce 0 beden dışındaki modelleri dışlayan endüstri şimdi yenilikçi markalar önderliğinde, defilelerinde modeller yerine her gün sokakta görebildiğimiz insanları yürütmeye başladı. Biz de bu akımdan etkilenerek tüm vücut tiplerine hitap etmeyi hedefliyoruz. 

Bikinileri kişileştirme bir örnek verebilir misiniz?
Kişiselleştirmenin ilk basamağı müşterilerimizin vücut tiplerini anlamak ve üretim sırasında ürünlerimizi buna göre revize etmek oluyor. Bu noktada birçok müşterimiz siparişini iletirken beden ölçülerini paylaşıyor. Bazıları ise vücut tipleri ile ilgili kısa bilgiler sağlamayı tercih ediyor, biz de terzilerimiz ile birlikte bu bilgilerin üzerinden geçerek ürünü o vücut tipine uygun hale getiriyoruz, kişiselleştiriyoruz. Bunun yanı sıra bazı müşterilerimiz modellerin kesimi ile ilgili değişiklikler de isteyebiliyor, çünkü her kadının kendi vücudu ve vücudunun görünümü ile ilgili özel hassasiyetleri var ve bu oldukça normal. Bu tip istekler geldiğinde seve seve yerine getiriyoruz ve uygulamamızı bu detaylara göre yapıyoruz. 

Satışlarınız sadece internet üzerinden mi?
Evet, sipariş üzerine üretim yaptığımız için internet üzerinden satış yapıyoruz. Bunun yansıra sosyal medya kanallarımız aracılığıyla da müşterilerimiz ile aktif iletişim içindeyiz. Ama ürünleri görmek isteyen müşterilerimize bu imkânı sağlayabiliyoruz. Ayrıca 1 Temmuz-17 Temmuz arası İstanbul Shopping Fest kapsamında Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bir satış standımız olacak. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI