Ana SayfaRöportajRöportaj: Duygu Nişancı Jewelry

Röportaj: Duygu Nişancı Jewelry

Öncelikle tasarımlarına başlamadan önce neler yaptın? Okuyucularımız da seni biraz daha yakından tanıyabilir mi?

   2011 yılında Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bölümünden mezun olduktan sonra Londra‘da LCF’te Uluslararası Pazarlarda Moda ve Marka Yönetimi eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndüm ve yurt dışına üretim yapan bir tekstil firmasında “Development & Production Assistant ” olarak çalışmaya başladım. Ayrıldıktan sonra 1 yıl Özlem Kaya‘nın yanında, Park Bravo‘da tasarımcı olarak kendisine destek sağladım. Özel sektörde bir süre çalıştıktan sonra aslında en baştan beri yapmak istediğim işe başladım: Kendi tasarımlarımı yapmak.

Bu kararı vermek ve uygulamaya geçirmek arasında herhangi bir süreç oldu mu, yoksa kararını verdiğin gibi tasarımlarına başladın mı?

  Ben yapı olarak biraz tez canlı bir insanım. Düşündüğüm şeylerin bir an önce olmasını isterim. Ama bu meslekte pek öyle olmuyor. 2015 Şubat ayında resmi olarak kurulmuş bir firmayım. En son işimden Mart 2014‘te ayrılmıştım. Bu zaman diliminde neyi nasıl yapmam gerektiğini araştırdım. Nasıl adımlar atarsam daha iyi öğrenebilirim, bunları araştırdım. Bu zaman dilimi aslında hep araştırarak geçti. Tasarım konusunda da her zaman bir şeyler çiziyordum veya araştırıyordum.  

Takı tasarlamanın süreçleri nedir? Yani çiziyor musun, atölyedekilere hayalindekini mi anlatıyorsun, nasıl oluyor?
  
 İyi takılar tasarlamak biraz zaman alıyor. Önce çizdiğim ya da hayalimdeki takıyı anlatıyorum; sonra  atölyecimle birlikte bir prototip ortaya çıkartıyoruz ve nasıl durması gerektiğini, hayalimdekini yansıtıp yansıtmadığını düşünüyorum; ve sonrasında  model üzerinde değiştirme yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. İçime sindikten sonra da kalıp gerekiyorsa kalıba aldırıyoruz. Ürünlerim genel olarak elde yapılıyor. O yüzden bazen modellerin hepsi birbiriyle aynı olamıyor. 

Takılarını 3 kelime ile tanımla dersem hangi 3 kelimeyi seçersin?
 
 Minimal , gösterişli ve kullanışlı.

İleride daha farklı şeyler de görecek miyiz koleksiyonunda?

    Maden olarak gümüşle başladım ama her ürünün altınını da yapmaya başladım. İleride ise biraz daha lüks takılara ağırlık vermek istiyorum ve biraz daha kişiye özel tasarım yapmak istiyorum. İstek üzerine daha özel olan alyans ve tektaş modelleri de tasarlamak istiyorum. 

Erkekler için takı tasarlamayı düşünüyor musun? Malum onlar da artık bileklik vs. takmak ister oldular…

  Evet, erkekler günümüzde takıya biraz daha meraklı olmaya başladılar. Ben de şu sıralar erkekler için de bir koleksiyon üzerinde çalışıyorum. Her şey planlanan şekilde giderse yakın zamanda koleksiyon lansmanı yapmak istiyorum. www.duygunisanci.com ve diğer satış kanallarımda satışa sunmayı planlıyorum. 

Kişiye özel tasarımlar yapıyor musun?

 Dönemsel koleksiyonlarımın dışında kişiye özel tasarımlar da yapıyorum. Bu tarz calışmalarımda ise kendi deneyim ve birikimlerimin yanında, karşımdakinin istek ve amaçlarının, tasarımlarına farklı bir boyut kattığına inanıyorum. Amacım, kişiyi kendisi gibi ama kendisinden bir adım daha “iyi” hissettiren değerler yaratmak. 

En çok beğenilen ürünün hangisi?

 İlk harfli bilekliklerle çıkış yaptım, hala da en çok satış yaptığım ürünler arasında ilk sırada duruyor. Yıldızlı taşlı bilekliklerimin de satışı iyi gidiyor. Her kıyafete ve gece-gündüz takılmaya uygun modeller yapmaya çalışıyorum. Yeni koleksiyon parçalarımdan da en çok uzun kolye ve incili tasma kolyelerim tercih ediliyor. Yeni olarak da “Uğurlu Rakamlar” diye bir koleksiyon hazırladım. Bireylerin uğurlu sayıları, evlilik yıldönümleri, kendi doğum günleri vs. hangi sayıyı takmak istiyorlarsa 🙂 


 
Bu işi yapmak seni motive ediyor mu?

  İşimi çok seviyorum , hatta bayılıyorum. Kendi hayalgücümün ürettiği işlerin insanlar tarafından beğenilip, takılması bence dünyanın en güzel hislerinden birisi!

Teşekkür  ederiz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI