Ana SayfaMagazinRihanna’dan Malavi’deki Kız Öğrencilere Bisiklet Bağışı

Rihanna’dan Malavi’deki Kız Öğrencilere Bisiklet Bağışı

RiRi Malavi’deki kız öğrencileri bisikletle okula yollamaya kararlı! Rihanna, geçtiğimiz Ocak ayında Afrika kıtasının güneydoğu bölümünde yer alan ve kişi başına düşen milli gelir açısından dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Malavi’yi ziyaret etti. O günden beri de oradaki çocukların daha iyi bir eğitim alması için çalışmaya başladı. 1 Ağustos’ta yapılan duyuruya göre, Rihanna’nın “Clara Lionel Vakfi” ve bisiklet paylaşım platformu ‘ofo’, güçlerini birleştirdi.

Bu iş birliği sonucu yalnızca Malavili kızlara eğitim bursu sağlamakla kalmayacaklar aynı zamanda okula giderken yaşadıkları ulaşım sıkıntılarını da bağışladıkları bisikletlerle giderecekler. Rihanna yaptığı basın açıklamasında “Bu işbirliğinden çok mutluyum. Çocukların okula gitmek için yürüdükleri uzun ve tehlikeli yolların mesafesini biraz olsun kısaltmış olacağız.” 

Rihanna, geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirdiği Malavi gezisini anlatan kısa bir belgesel yayınlamıştı.

Ofo’nun kurucusu ve CEO’su olan Dai Wei, yokluk içinde yaşayan öğrencilerin iyi bir eğitime ulaşmasına yardımcı olmak için başlatılan bu yenilikçi girişimde Rihanna ve Clara Lionel Vakfı’yla çalışmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

Çalışmalarına hiç durmadan devam eden Rihanna, daha geçen hafta, Fransa’daki kızların eğitim fonu için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’la Elysee Sarayı’nda görüştü.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI