Ana SayfaYaşamRessam Lütfi Karaaslan'ın Industry( I4.0) Sergisine Dair

Ressam Lütfi Karaaslan’ın Industry( I4.0) Sergisine Dair

İşte ressamın kendi cümlelerinden sergiye dair bilgi:
 

Bireyin kendi duygusuna, fikrine ve algısına yabancılaşması ve buna gönüllü oluşu bana hem korkutucu hem de çok büyülü geliyor. Her geçen gün çılgın bir hızla içine gönüllü ya da istemsiz sürüklendiğimiz “modern hayat”ın gerçek bir kontrol mekanizmasının olduğuna inanıyorum. Herkesin büyük ya da küçük etkileri, bu güncel gerçekliği ve entropiyi yaratmaya yardım ediyor.

İnsanın doğal güdülerini kontrol etme ve bir düzen oluşturma yetisi belki de hiç olamadı. yaratılan, eklenilen her gelişme düzensizlik ve insanoğlunun dünyaya karşı olan saldırgan tavrını körükleyerek günümüze kadar getirdi. Adlandırdığımız kadarıyla I4.0, bu perspektifte bugün henüz gelinen son nokta.

Düzensizlik tarihi ve bu çarpışma kültürü tarım evrimi ile başlayıp sanayi devrimi ile devam etti. Şimdi ise “Internet of Things” ile süregelmekte. Bu gereksinimler ile yaratılan her yeni oluşum, hayatı insan için kolaylaştırmak iddiasına sığınırken, esasen var olan entropiyi hızlandırmaktan öteye gidemiyor.
 


 

Bütün uğraş içinde olunan durumu, duyguyu, anı, zamanı ya da kavgayı anlama çabası; yaşanıyor olanı kavrayabildiğimiz ya da istekli olduğumuz kadar anlamak ve kendimize uyarlama deneyimi. Bu dünyanın içinde yaşayan bir birey olarak çarpışma kültürü ve onu yaratan etkilerin izini sürmek.

Resimlerimde oluşturmaya çalıştığım formlar ve onların birbirlerine yakınlık ve mesafeli konumları arayışın ve gönüllülüğün sembolü aynı zamanda oluşan entropinin bıraktığı izler olarak algılanabilir. Renklerin canlılığı ve koyu kontürler kendi fikrim ve algılama yabancılaşmayı engelleme çabamdır.

Sergi 21 Ağustos- 10 Eylül tarihleri arasında Arthan’da yer alacak. 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI