Ana SayfaGüzellikRenkli ojeler nasıl kullanılır?

Renkli ojeler nasıl kullanılır?

Bir dönem French, kırmızı ve rakı renginden başka oje sürülmezdi. Ayıp gibiydi hatta. Kadınlar bunlardan başka rengi kendilerine yakıştıramaz, sedeflileri “yaşlı”, renklileri “ucuz” bulurdu. Oje de öyle kıymetli bir şey değildi zaten… Herkesin makyaj malzemelerinin arasınraki renkler belliydi. Bir rakı rengi, bir beyaz, iki kırmızı, bir uçuk pembe… Bu kadar. Şimdi kadınların özel oje dolapları var.
Oje hiç yaşamadığı popülariteyi yaşıyor. Yeşiller, maviler, turkuazlar, sarılar, fosforlu pembeler…
Sadece rengarenk tırnaklar değil moda olan. Tırnaklara ebru yöntemiyle de oje sürenler var, 80’lerin modası tırnak diplerinde ay şeklinde boşluk bırakanlar da… Rengarenk French’ler de çok popüler. Yves Saint Laurent’ın Sonbahar kampanyası’nda da mor ve altın renginden oluşan French bir manikür var mesela… Geçen sezon Amerika’da Chanel’in yeşil ojesi Jade yok sattı. Şimdi Ebay’de fahiş fiyattan satılıyor, o da bulabilirseniz… Kalbur üstü markalar da renk trendini görmezden gelmiyor çünkü renkli oje artık ucuz olarak algılanmıyor.
Peki bu rengarenk trendi nasıl kullanılır ve trendin devamı gelecek mi? Ünlülerin oje markası Essie ve dergi çekimlerinin özel manikürcüsü Kum Agency’den Fatoş Şahbudak’la konuştuk.

 

Ünlülerin oje markası Essie’nin

Türkiye Mümessili Deniz Sevgur

8 yıl boyunca Amerika’da W, Jane, Star, Us Weekly, Page Six ve en son Anna Wintour`la Vogue’da dergicilik yapan Deniz Sevgur Türkiye’ye dönüp dergiciliği bıraktı ve birçok Türk kadınının yurt dışından getirttiği Essie ojesini Türkiye pazarına soktu. Essie, Angelina Jolie ve Jennifer Aniston’ın diğer ortak noktası. Hollywood’daki tüm yıldızların mutlaka bir Essie favorisi var çünkü renk skalasında 300’ü aşkın oje var. Deniz Sevgur’la Essie’nin Sonbahar renklerini konuştuk.
Essie’nin ünlüler tarafından bu kadar çok tercih edilmesinin sebebi ndir?
Essie ojelerinin hiçbirinde diğer ojelerde olan  sağlığa zararlı üç kimyasal yok. Bunlar Formuldehit, DPB ve tuline. Bu yüzden ojelerimiz bir tek sağlıklı insanlar için değil, hamile ve süt emziren anneler ve kanser hastaları için de uygun.
Yaz sezon itibariyle oje konusunda bir devrim yaşanıyor adeta. Bu devrim nasıl yaşandı, kadınlar bu konudaki muhafazakarlığını nasıl bir kenara bıraktı?
Dünya modasını takip eden Türk hanımlarının da kırmızı, French ve sedefli beyazdan vazgeçip modanin renklerine göre oje sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sanırım şu saffada herkesin dikkatini çektik ve amacımıza ulaştık. Essie’yi Şubat ayında Türkiye piyasasına soktuk ve çok büyük bir açığı kapattık. 330’u aşkın renk skalamızı yavaş yavaş müşterimizle tanıştırdık. O gün giydiklerinize uygun sürülen oje rengiyle kıyafetinizin tamamlandığını ve ojenin çok önemli bir aksesuar olduğunu gösterdik.
Renkli oje sürerken nelere dikkat edilmesini öneriyorsunuz?
Renkli oje sürerken tırnakların dalgasız ve pürüzsüz görünmesi gerekir ve muhakkak basecoat dediğimiz ilk tabakayı sürmelisiniz. Tırnaklarda herhangi bir çukur veya dalga varsa “Fill the Gap” ile pürüzsüzleştirebilirsiniz.
Hanımlar ellerinde oje devrimine gitmiş olsa da ayak konusunda daha muhafazakar davranıyorlar. Sizce pedikürde rengarenk modasını takip etmek için ideal renkler hangileri?
Artık moda el ve ayakların farklı renklerle ojelenmesi. Pedikürde canlı renkler sürmek çok moda oldu. Yaz için Pretty Edgy, Vermillionaire veya Knockout Pout sürdüğünüzde siz de etraftan alacağınız iltiraflara hayret edeceksiniz. Renkli oje sürmek biraz cesaret gerektiriyor gibi düşünüyorsunuz ama bir kere sürünce French ve uçuk pembelere anında veda ediyorsunuz ve hayatınızda yeni bir trende kucak açıyorsunuz.
Ürünlerinizin  fiyat aralığı nedir?
Fiyatlar Avrupa ile fikslendi. Birkaç örnek vermem gerekirse… Ojeler 25 TL, tırnak bakım ürünlerinin hepsi 30 TL, içinde aseton bulunmayan oje çıkartıcı 18 TL.

 

Moda dergileri ve ünlülerin maniküristi

Kum Agency’den Fatoş Şahbudak

“Renkli oje bulaştırmadan nasıl çıkartılır?”

Renkli oje kullanırken ucuz görüntüyü engellemek için ne yapmak lazım?
Bu kişisel bir tercih. Kadınlar çok uzun süre French’ten başka bir şey yapmak istemedi. Kırmızı bile çok tercih etmediler. Şimdi dediğimiz gibi rengarenk ojeler var. Bunun güzel görünmesi için tavsiyemiz kısa ve küt tırnaklarla kullanılması. Hatta biz artık sıfır kesiyoruz tırnakları. Uzun tırnakta renkli oje cadı gibi duruyor.
Lacivert, mavi ve koyu kırmızı gibi yoğun renkli ojeleri çıkartırken elleri boyumamak için ne yapmalı?
Bunun bir tekniği var. Ben profesyonel ürünler satan mağazadan su katılmamış aseton alıyorum. Ama çok iyi bir aseton işinizi görür. Tek yapmanız gereken ojeyi parmağa dağıtmadan, tırnağın ortasına toplaya toplaya silmek.
Şu anda en popüler renk hangisi?
Oranj ve mercan tonları. Eskiden daha yaşlı hanımlar yazın tercih ederdi, şimdi gençler hep mercan sürüyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI